ΓΕΜΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 


Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ

Με εκατοντάδες αφίσες γέμισαν δρόμοι στην Ιταλία, στις οποίες απεικονίζεται χειραψία με ένα χέρι να έχει τα χρώματα της Ιταλικής και το άλλο της Ρωσικής σημαίας αντίστοιχα. Οι αφίσες γράφουν <<η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας>>.
Το καλοκαίρι υπήρξαν και άλλες αφίσες με τη φράση: <<Αρκετά με τα χρήματα για όπλα στην Ουκρανία και το Ισραήλ. Θέλουμε ειρήνη. Όχι στον πόλεμο>>. 

Οι αφίσες εμφανίζονται από τον Ιούνιο του 2024 και η αρχή έγινε από τη βόρεια Ιταλία . Από τότε, έχουν εμφανιστεί στη Ρώμη, τη Βερόνα, τη Μόντενα, την Πάρμα, την Πίζα και αρκετές πόλεις στη νότια περιοχή της Καλαβρίας. Η εκστρατεία πληρώθηκε από οργανώσεις που στο παρελθόν είχαν διαμαρτυρηθεί για τα lockdown της πανδημίας, σύμφωνα με τη «Sovranita Popolare», ομάδα που οργανώνει την αφισοκόλληση στη Ρώμη.

Αναφορά κάνει το CNN: Η Ρώμη υποστηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από περισσότερες από 900 ημέρες. Οι αφίσες καλούν για αντιστροφή της κατεύθυνσης. Το CNN παρατηρεί, ότι το θέμα δεν έχει πυροδοτήσει πάρα πολλές συζητήσεις στην Ιταλία. 

Οι αφίσες σε ορισμένα μέρη απομακρύνθηκαν από τους τοπικούς αξιωματούχους, ενώ σε άλλα επετράπη να παραμείνουν στις διαφημιστικές πινακίδες μέχρι να λήξει η πληρωμή τους.
Στη Ρώμη, με διάταγμα προς την τοπική αστυνομία και τη διαφημιστική εταιρεία στην οποία ανήκουν οι διαφημιστικές πινακίδες, αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση όλων των αφισών. Παρά την εντολή, το απόγευμα της Παρασκευής 13/9 υπήρχε ακόμη μια τέτοια αφίσα στην Piazza Mazzini, μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Ρώμης.

Η Sovranita Popolare ανέλαβε την ευθύνη για την εκστρατεία αφισοκόλλησης. Η ομάδα υποστηρίζει ότι από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, <<οι πολιτικοί, οι ηγέτες, τα κόμματα και η κυβέρνηση με την υποστήριξη του συμμαχικού και συνεργαζόμενου Τύπου, σταδιακά διαμόρφωσαν τον φόβο ότι ο εχθρός είναι κοντά σε εισβολή στην Ευρώπη. Εδώ και δύο χρόνια, οι Ιταλοί πολεμοκάπηλοι τροφοδοτούν τη ρωσοφοβία, ένα αίσθημα μίσους προς τον ρωσικό λαό, τον πολιτισμό και την τέχνη».

Η πρεσβεία της Ουκρανίας, στιγμάτισε την υπόθεση με μια ανάρτηση για αποκατάσταση της εικόνας κατά του <<επιτιθέμενου κράτους>>. 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

adnkronos

Σχόλια