ΠΟΛΩΝΙΑ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ;


ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο συλληφθείς είναι Πολωνός πολίτης και στη δημοσιότητα δόθηκε μόνο το μικρό του όνομα και το αρχικό του επωνύμου του, που είναι Πάβελ Κ. και φέρεται ότι είχε ως αποστολή να συλλέξει και να παραδώσει πληροφορίες στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για να βοηθήσει τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν απόπειρα δολοφονίας ενός ηγέτη ξένου κράτους, του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι, ανέφερε ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών της Πολωνίας. <<Ο Πάβελ Κ. δήλωνε έτοιμος να αναλάβει δράση για λογαριασμό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είχε επαφές με πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εμπλέκονται ευθέως στον πόλεμο στην Ουκρανία>>.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Γενικό εισαγγελέα Αντρίι Κόστιν, ο συλληφθείς είχε αναλάβει να συλλέξει και να μεταφέρει στο επιτιθέμενο κράτος πληροφορίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου Ρεζόφ-Γιασιόνκα, στη νοτιοανατολική Πολωνία. Από εκεί περνούν συχνά ο Ζελένσκι όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό και αξιωματούχοι άλλων χωρών που μεταβαίνουν στην Ουκρανία, καθώς και κομβόι με βοήθεια για την Ουκρανία.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Πολωνική πλευρά τόνισε τη στενή συνεργασία με την Ουκρανία για την αποτροπή της υποτιθέμενης πλοκής, μοιράζοντας πληροφορίες και συγκεντρώνοντας στοιχεία από εντός και εκτός Πολωνίας.  

Νωρίτερα σήμερα, δύο άνδρες που περιγράφονται ως Γερμανο-ρώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν στη Γερμανία, ύποπτοι για το ότι σχεδίαζαν να <<υπονομεύσουν>> τη Γερμανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είπε ότι οι αρχές απέτρεψαν πιθανές εκρηκτικές επιθέσεις. Οι άνδρες κατηγορήθηκαν για ανίχνευση Αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και άλλων τοποθεσιών. Ο ένας προφυλακίστηκε, κατηγορούμενος για αδικήματα όπως η σχεδίαση έκρηξης και η διατήρηση επαφής με τις Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο άλλος κατηγορήθηκε ότι τον βοήθησε να εντοπίσει πιθανούς στόχους. Ήδη από τον Μάρτιο του 2022, η Pravda ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός <<κατέστρεψε> μια ομάδα της Τσετσενίας που είχε επιφορτιστεί να εξολοθρεύσει τον Ζελένσκι. 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Dailymail

 

 

Σχόλια