ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.



ΜΙΚΡΗ Η ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Ρουμανία σταμάτησε τις εισαγωγές εμβολίων κατά της Covid-19 και κλείνει κέντρα εμβολιασμού μεταφέροντας τα αποθέματα εμβολίων στη Δανία, το Βιετνάμ, την Ιρλανδία και τη Νότια Κορέα.
Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν 117 κέντρα εμβολιασμού και να μειώσουν το πρόγραμμα σε άλλα 371. Περίπου το 80% των σταθερών κέντρων εμβολιασμού εμβολιάζει λιγότερο από το 25% της εμβολιαστικής ικανότητας που έχει διατεθεί σε κάθε ροή, δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού Valeriu Gheorghita σε συνέντευξη Τύπου. Η κυβέρνηση της χώρας πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις στη Δανία και ζήτησε παράταση της ισχύος δεκάδων χιλιάδων ληγμένων εμβολίων, σύμφωνα με τους Ε.Υ.Ε (Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία).
Η χώρα θα μπορούσε να αρχίσει να καταστρέφει ορισμένα από τα εμβόλια COVID-19 που έλαβε νωρίτερα φέτος, καθώς πρόκειται να λήξουν, ενώ το ενδιαφέρον του πληθυσμού για τον εμβολιασμό έχει μειωθεί σημαντικά από τον Ιούνιο.

Ο πρωθυπουργός Florin Citu δήλωσε τέλη Αυγούστου ότι δεν είναι υπέρ της θέσπισης διαφορετικών κανόνων για τους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο Covid. <<Δεν είμαι οπαδός του να πηγαίνουν χωριστά στο εμπορικό κέντρο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι>>, δήλωσε. Όπως ανέφερε, 
κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμού στη πόλη Μποτοσάνι, στη βόρειο Ρουμανία: <<Τα εμπορικά κέντρα ήταν ανοιχτά πέρυσι όταν δεν είχαμε εμβόλιο. Θα ήταν ξεκαρδιστικό και παράλογο να τα κλείσουμε τώρα, όταν έχουμε αυτή τη λύση: το εμβόλιο.

Στην Ε.Ε οι λιγότερο εμβολιασμένες χώρες είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Να σημειωθεί ότι η Ρουμανία έχει πληθυσμό 19.5 εκατομμύρια κατοίκους, με σύνολο κρουσμάτων 57.346 ανά εκατομμύριο. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα με τα 10,8 εκατομμύρια ανθρώπους είναι 57.218.

Σχόλια