ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ο Ο.Η.Ε

 

Η κα Μισέλ Μπασελέ, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οι χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής εντολών εμβολίων στον αγώνα κατά της COVID-19 πρέπει να διασφαλίσουν ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε. << Ο αναγκαστικός εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός>>.

Ο ΟΗΕ τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας, φέρνοντας σε δυσκολία κυβερνήσεις, όπως πχ η Ελληνική που έχει επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών με εναλλακτική λύση το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα για όσα χρόνια δεν εμβολιάζονται.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Μεταξύ των άλλων η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε: Ο αναγκαστικός εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός ακόμη και αν η άρνηση ενός ατόμου να συμμορφωθεί με μια υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού μπορεί να έχει άλλες νομικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, των κατάλληλων προστίμων κάτι το απαράδεκτο. Όπου επιβάλλονται κυρώσεις, θα πρέπει να είναι αναλογικές και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις δικαστικές αρχές. Θα πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες διαδικαστικές εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αναζήτησης αιτιολογημένης εξαίρεσης και του δικαιώματος προσφυγής σε κάθε μορφή ποινής ενώπιον μιας δίκαιης και ανεξάρτητης αρχής. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ζήτημα των εμβολίων.

Κυβερνητικές εντολές εμβολίων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας, της μη διάκρισης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγείται εμβόλιο αναγκαστικά στους ανθρώπους.

Οι εντολές εμβολίων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο για την επίτευξη επιτακτικών στόχων για τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο όταν τα λιγότερο παρεμβατικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση, έχουν αποδεδειγμένα αποτύχει να καλύψουν τέτοιες ανάγκες υγείας.

Οποιοδήποτε υποχρεωτικό καθεστώς εμβολιασμού πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει εξαιρέσεις, όπως όταν ένας εμβολιασμός αντενδείκνυται ιατρικά για ένα άτομο.

Θα ήταν σκόπιμο να περιοριστούν ορισμένα δικαιώματα και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσβασης σε σχολεία, νοσοκομεία ή άλλους δημόσιους χώρους για εμβολιασμό, αλλά μέχρι εκεί.

Σχόλια