Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ (GREAT RESET) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μίλησε στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ για την ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ, αλλά και για το ΤΣΙΠΑΚΙ του μέλλοντος.
Μεταξύ των άλλων η κα. Αγγελοπούλου ανέφερε:
Εργοδότες και εργαζόμενοι, θεσμικοί φορείς, οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, όλα τα επιμελητήρια της χώρας, προσπαθείστε να χαρτογραφήσετε την πορεία μας 20 χρόνια μετά. Ότι μας δώσετε, θα βγεί σε ένα λευκό χαρτί, μία λευκή βίβλο, που θα είναι προσβάσιμη σε όλους μας. Θα είναι προσβάσιμη σε όλους μας, σε μαθητές, σε φοιτητές, σε γονείς, σε δασκάλους, σε εταιρείες, σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, στους πολιτικούς, για την στρατηγική του μέλλοντος. Και όλα αυτά που θα μας δώσουνε, αφορούν και στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο πως αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές. Καταστροφές όπως η πανδημία ή μία πυρκαγιά ή μία φυσική καταστροφή που έρχεται, που αλλάζει την ζωή των ανθρώπων. Άλλα επαγγέλματα τα χτύπησε ή πανδημία, άλλα τα έχει βοηθήσει η τεχνολογία, άλλα τα βοηθάει η καινοτομία, δεν πρέπει όλοι μας να ξέρουμε τι συνθήκες θα έχουμε μπροστά μας; Όλα αυτά λοιπόν, με ένα τσιπάκι, θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Και έτσι γίνεται για πρώτη φορά μια στρατηγική πως προβλέπουμε το μέλλον. Εκτός αυτού έχουμε και ανθρώπους πολύ σημαντικούς, όπως ο Μενέντεζ που ήρθε και μίλησε για την γεωπολιτική κατάσταση και θα έχουμε και άλλους, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. Αλλά και η συνύπαρξη των Θρησκειών και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αυτά δεν είναι θεωρία, είναι τα προβλήματα που μας απασχολούν. Αυτό είναι το Φόρουμ η Ελλάδα το 2040 και το άλλο είναι βέβαια το Ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης και αλγορίθμων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 18 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί η Λευκή Βίβλος, με τις προτάσεις των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα 20 χρόνια. Η δημιουργία ενός ερευνητικού Ινστιτούτου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους, έχει ήδη ενταχθεί στο Ελληνικό Πρόγραμμα του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα πρωτοπόρο στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους επιστημονικούς τομείς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου