82 Δήμοι εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη μικρότερη του 30%, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τον εμβολιασμό.
Μεταξύ αυτών οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 20%.
Μικρά είναι επίσης τα ποσοστά των εμβολιασθέντων σε Γρεβενά, Σαντορίνη και Μαγνησία.
Τα τελευταία στοιχεία για την Αττική όπως δημοσιεύτηκαν από τα tanea, ήταν πρίν από τέσσερις ημέρες: Στην ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97% ενώ μόλις το 15,88% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Και ο νότιος τομέας της έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Πρωταθλητές στον εμβολιασμό είναι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 60%. Κάποιοι νέοι λένε πως εμβολιάστηκαν επειδή ένιωθαν υποχρέωση και όχι επειδή το ήθελαν.
Οι περιοχές που ηγούνται της κούρσας των εμβολιασμών:
ΚΕΑ-ΚΥΘΝΟΣ Πλήρως εμβολιασμένοι 67,40%. Ποσοστό πρώτης δόσης 70,26%
ΜΗΛΟΣ Πλήρως εμβολιασμένοι 67,69%. Ποσοστό πρώτης δόσης 69,95%
ΜΥΚΟΝΟΣ Πλήρως εμβολιασμένοι 53,45%. Ποσοστό πρώτης δόσης 63,51%
ΘΗΡΑ Πλήρως εμβολιασμένοι 54,64%. Ποσοστό πρώτης δόσης 62,26%
Εντύπωση προκαλούν οι τιμές που αφορούν τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, οι οποίες είναι υψηλές στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στα δύο αυτά νησιά οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό.
Αρχές του μήνα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). δηλαδή ο Ευρωπαϊκός ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε, διαπίστωσε ότι στους ενήλικους πληθυσμούς που γίνονται εμβολιασμοί δεν είμαστε σε καλά επίπεδα ενώ αν γίνει αναγωγή στο σύνολο του πληθυσμού τα ποσοστά αλλάζουν. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει χαμηλό ποσοστό ανήλικου πληθυσμού σε σχέση με άλλες χώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου