ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟ<<ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ>>
Γκάνγκα Τζέι Αρατάμ. Από τη Σρι Λάνκα. Πριν από 25 χρόνια μετανάστευσε στην Ελβετία. Επάγγελμα κοινωνιολόγος. Στη Σρι Λάνκα, ήταν κάτοχος ρεκόρ αθλητισμού 800 και 1500 μέτρων.
Έστειλε μήνυμα στους Ελβετούς, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας, αφού ο πληθυσμός της Ελβετίας αντικαθίσταται από ξένους και η υπερποικιλομορφία θα πρέπει να αναγνωριστεί ως εθνική κουλτούρα.
Δίνοντας συνέντευξη στην Ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger, μεταξύ των άλλων ανέφερε:
Στην Ελβετία δεν υπάρχουν γκέτο όπως στη Γαλλία, ούτε καίγονται σπίτια αιτούντων άσυλο όπως στην Ανατολική Γερμανία, παρά τα περισσότερα από ένα εκατομμύριο μετανάστες μόνο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Πώς γίνεται αυτό; Ο φεντεραλισμός βοηθά, ειδικά στον τομέα του ασύλου. Οι αιτούντες άσυλο τοποθετούνται τυχαία στα καντόνια. Δεν μπορούν να πουν: "Ο θείος μου ζει στο καντόνι του Thurgau, θέλω να πάω κι εκεί." Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διασπορά, η οποία αποτρέπει τη γκετοποίηση και προωθεί την ποικιλομορφία. Αλλά δεν φαινόταν πάντα τόσο καλό όσο τώρα. Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, επιλέξαμε την πορεία της μετανάστευσης και έτσι επιτύχαμε την ευημερία. Κάποιος πρέπει να ξέρει. Ο άθλιος τρόπος μετανάστευσης είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει στροφή προς τα πίσω. Μόλις επιτευχθεί η διαφορετικότητα, δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. Η μετανάστευση δεν μπορεί πλέον να επιβραδυνθεί ακόμη και με νέους νόμους. Αντιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ένταξη στην Ευρώπη και στην οικονομική μας δομή. Σήμερα είμαστε πολύ δυνατοί, δικτυωμένοι και δεσμευμένοι. Σε περισσότερους από τους μισούς γάμους στην Ελβετία, τουλάχιστον μία νύφη δεν έχει ελβετικό διαβατήριο. Ο γάμος είναι θεμελιώδες δικαίωμα, από το οποίο προκύπτει η μετανάστευση. Οι μετανάστριες έχουν παιδιά - κατά μέσο όρο περισσότερα από τις Ελβετίδες. Η υπερποικιλότητα είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Περίπου το 90 τοις εκατό των αιτούντων άσυλο λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια. Όμως το κοινωνικό μας σύστημα εξακολουθεί να απευθύνεται στην ελβετική μικρή οικογένεια, χρειαζόμαστε λύσεις με δυνατότητα μετανάστευσης. Τώρα, όμως, ξαφνικά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πολιτισμοί, όχι μόνο δίπλα μας, αλλά στη μέση μας. Η απελευθέρωση της ειρήνης δεν είναι πλέον δυνατή. Συγχαρητήρια! Για παιδιά κάτω των έξι ετών, οι μετανάστες στην Ελβετία είναι ήδη στην πλειοψηφία. Μπορεί μια τέτοια χώρα να διατηρήσει τον αρχικό της πολιτισμό; Η Ελβετία πρέπει να θεωρήσει την υπερ-ποικιλομορφία ως τον πολιτισμό της. Μπορεί να είναι περήφανη για αυτό! Ο Ελβετικός πολιτισμός δεν χάνεται, αναπτύσσεται. Έχουμε ήδη μαθήματα ένταξης για μετανάστες. Και αυτό είναι εντάξει. Για τους ντόπιους, ωστόσο, τέτοια μαθήματα είναι επίσης απαραίτητα επειδή γίνονται αργά μειονότητα. Οι Ελβετοί πρέπει να προσαρμοστούν στους ξένους. Αυτό πρέπει να είναι προσβολή για πολλούς! Οι Ελβετοί είναι σε θέση σάντουιτς. Το γεγονός ότι η ανώτατη διοίκηση μεγάλων εταιρειών απασχολείται σχεδόν αποκλειστικά από αλλοδαπούς είναι ένα μάλλον νέο φαινόμενο. Σε θέσεις στελεχών, οι Ελβετοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στη χώρα τους, λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος. Λόγω της χαμηλής ποσόστωσης γυμνασίου στην Ελβετία, πολύ λιγότερα άτομα θεωρούνται με υψηλά προσόντα από ότι σε άλλες χώρες. Με ενοχλεί πολύ το γεγονός ότι η Ελβετία δεν γιορτάζει την υπερ-ποικιλομορφία της.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ Tages-Anzeiger
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου