ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ. ΜΕ ΠΡΟΠΠΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗ ΚΕΜΑΛ

ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΠΠΑΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο Μπόρις Τζόνσον που αναδείχθηκε πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας, είναι τουρκικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα του. Ο προπάππους του, ονομαζόταν Αλή Κεμάλ. Ήταν Τούρκος δημοσιογράφος και ποιητής με ηγέτη εκείνη την περίοδο τον Νταμάτ Φερίτ Πασά, του οποίου τα μέλη της κυβέρνησης θεωρούνται προδότες. Και αυτό γιατί εναντιώθηκαν στους κεμαλικούς, κρατώντας φιλοβρετανική στάση. 


Ο Αλή Κεμάλ, παντρεύτηκε την Γουίνφρεντ Μπραν, αγγλοσουηδή στην καταγωγή, που είχε μητέρα την Μάρκαρετ Τζόνσον. Στα τέλη του 1909 η Γουίνφρεντ γέννησε στην Αγγλία το Οσμάν Γουίνφρεντ Κεμάλ, τον παππού του Μπόρις, ο οποίος το 1912 επέστρεψε στην Τουρκία, όπου ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε ακόμη ένα παιδί. 

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ


Στην Τουρκία, εναντιώθηκε στους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και στις στις σφαγές κατά των Αρμενίων και υπήρξε ένας από τους εμπνευστές της Ingiliz Muhipler Cemiyeti, μιας Αγγλόφιλης Κοινότητας, η οποία εργαζόταν υπέρ της αγγλικής επιρροής στην Τουρκία. 

4 Νοεμβρίου του 1922.  ο Αλή Κεμάλ ενώ βρισκόταν σε ένα κουρείο στην Κωνσταντινούπολη απήχθη  Ενώ τον μετέφεραν για να δικασθεί στις 6 Ιουνίου του 1923, ένα οργισμένο πλήθος τον επιτέθηκε και αφού τον λίντσαρε τον κρέμασε σε ένα δέντρο.

Ο γιος του ο Οσμάν βρισκόταν με τη θεία του στην Αγγλία, η οποία του άλλαξε το όνομα σε Γουίλφρεντ Τζόνσον, αποποιούμενη την τουρκική καταγωγή του. Ο Οσμάν πλέον μεγάλωσε με Αγγλικό όνομα και παντρεύτηκε την Ιρένε Τζόνσον, νόθα κόρη του πρίγκηπα Παύλου της Βυρτεμβέργης, με την οποία απέκτησαν τον Στάνλεϊ, πατέρα του Μπόρις ο οποίος διετέλεσε ευρωβουλευτής των Συντηρητικών και υπήρξε επιπλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής και της Παγκόσμιας Tράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ένα χρόνο πριν, έγραψε ένα άρθρο στην Telegraph για την οικονομική κρίση, για το πως η Ελλάδα δεν βασίστηκε στις δικές της δυνάμεις, αλλά εκτελούσε τις εντολές των δανειστών.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε: Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζεις μετά από μία εβδομάδα στον ήλιο; Αν ναι, τότε έχεις πιει πολύ ρετσίνα. Η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει. Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μια μέρα να καταρρεύσει. Και εν τω μεταξύ η εμπειρία της Ελλάδας είναι ένα μάθημα στην απόλυτη παραφροσύνη οποιασδήποτε χώρας που επιτρέπει να δέχεται bullying από τους διαπραγματευτές της ΕΕ.
Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη Ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, σε κάθε σπασμένο τζάμι και κάθε κτίριο που έχει μπει λουκέτο, θα δεις την καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας – η οποία μέσα σε τρία χρόνια, από το 2010, είδε την μείωση των εργοστασίων από τα 80.000 στα 57.000. Στα γκράφιτι θα δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα για δουλειά. Η ανεργία εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη στο 25%, μεγαλύτερη από το 2008 ενώ το 35% ζει στην απόλυτη ανέχεια. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός για μια χώρα της ΕΕ: ακριβώς επειδή η Ελλάδα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των Βρυξελλών. Δεν ήταν μόνο ότι δεν μπορούσαν ή δεν τόλμησαν να ανακτήσουν την νομισματικής τους ανεξαρτησία. Οι Έλληνες αναγκάστηκαν – κυρίως από την Άνγκελα Μέρκελ – να δεχτούν ένα καθεστώς λιτότητας με δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού. Είναι απολύτως σημαντικό να καταλάβουμε πως όταν η ΕΕ επέβαλε αυτό το πρόγραμμα δεν σκεφτόταν πρώτα την Ελλάδα ή τον ελληνικό λαό. Ότι, σκεφτόταν την ΕΕ, τους ισολογισμούς των τραπεζών της ΕΕ, τον κίνδυνο του ευρώ από μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας. Έτσι, οι Έλληνες βρέθηκαν στην τρομερή θέση της διαπραγμάτευσης με ανθρώπους που δεν σκέφτονταν τους Έλληνες και που πίστευαν ότι ήταν πολιτικά χρήσιμο να αποτελέσει παράδειγμα η περίπτωση της Ελλάδας, και πως οι Έλληνες που υπέφεραν θα μπορούσαν να είναι ένα memento mori για οποιονδήποτε έμπαινε στον πειρασμό να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις Βρυξέλλες.

Σχόλια