Η ΔΥΣΗ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΩΡΑ ;

ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Η ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ....

Ο Τούρκος πρόεδρος, έστειλε ένα μήνυμα προς τον Τουρκικό λαό, με το οποίο ανακοίνωσε το διαχωρισμό της χώρας από τη Δύση, η οποία πάντα του έκανε τα χατίρια, τις περισσότερες φορές εις βάρος της Ελλάδας.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μάς υπενθύμισαν ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε τη φιλοδοξία μας να οικοδομήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία. Είτε θα επιζήσουμε είτε θα πεθάνουμε, δήλωσε σήμερα ο Ερνογάν σε συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι υπουργοί και αξιωματούχοι του κόμματός του, για αξιολόγηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών. Και κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες και επενδυτές, να συμπαρασταθούν στον Τουρκικό λαό, κατευθύνοντας όπως είπε, ανάλογα τις επενδύσεις τους. Αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, μπορούμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας να δημιουργήσουμε 2,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ανέφερε.

Μεταξύ των άλλων υποστήριξε πως η οικονομία δέχεται επίθεση από τις ξένες δυνάμεις από τις διαδηλώσεις της πλατείας Γκεζί το 2013, με την τελευταία σημαντική επέμβαση να σημειώνεται το περασμένο καλοκαίρι. Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκεται ενώπιον μιας σχεδόν τετραετούς περιόδου χωρίς εκλογές, και το κύριο καθήκον της κυβέρνησης είναι να εργαστεί για την επίτευξη των στόχων της μέχρι το 2023.

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία πλησιάζει όλο και περισσότερο προς τη Ρωσία, την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να βοηθήσουν στρατιωτικά την Ελλάδα με κάθε τρόπο θωρακίζοντας ιδιαίτερα το Αιγαίο. Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα σκέπτεται να διαθέσει στην Τουρκία άφθονη και φθηνή ενέργεια, πρώτες ύλες, πυρηνική τεχνολογία και στρατιωτική τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Να σημειωθεί και έχει ιδιαίτερη αξία η αποκάλυψη από το Bloomberg, ότι: <<Στέρεψε>> η Σαουδική Αραβία από φυσικά αποθέματα αερίου και πετρελαίου και όλοι έχουν στραμμένα τα μάτια τους στα μεγάλα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, την ώρα που η Aramco διαχειρίζεται 101 κοιτάσματα πετρελαίου, από τα οποία μπορεί να παράγει μέχρι 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή σε γενικές γραμμές βρίσκεται κάτω από τα 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και από αυτά 1 με 2 εκατομμύρια βαρέλια παραμένουν στη Σαουδική Αραβία ως στρατηγικά αποθέματα.

Σχόλια