ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο, ένα μεγάλο Όχι είπαν κόμματα, φορείς, σύλλογοι και πολίτες.

Στη συνέλευση  υπογράφηκε Κοινή Διακήρυξη στους τομείς Τουρισμού, Ενέργειας Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, καθώς και Διαχείρισης Αποβλήτων.

Οι κεντρικοί στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί μέσω της διακήρυξης αφορούν επίσης τους τομείς Τουρισμού, Γεωργίας, Νεολαίας και κοινωνικά ζητήματα, Διοίκηση σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, Πολιτισμού και Τοπικής Οικονομίας.
Η κοινή Διακήρυξη υπογράφτηκε παρουσία του νέου επιτετραμμένου της Καγκελαρίου Μέρκελ και Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Νόρμπερτ Μπάρτλε, του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του Roger Kehle Αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας του Ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης–Βυτεμβέργης, του Gerhard Bauer Έπαρχου της Ένωσης Περιφερειών της Γερμανίας και του εκπροσώπου της ΕΝΠΕ στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, Πέτρου Τατούλη.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα η «Ευρώπη να αποκτήσει σε όλα τα κράτη – μέλη της Ένωσης, μια δυνατή βάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να στρέψει την προσοχή της και πάλι σε ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της: τους Δήμους της, τις Επαρχίες και τις Περιφέρειες της. Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη τους αποτελεί αποφασιστικό στοιχείο για τη συνοχή της Ευρώπης.
Να αναφερθεί ότι Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στελιος Βοργιάς, τοπικοί φορείς και πολίτες, διαμαρτύρονται για την πραγματοποίηση της Ελληνογερμανικής συνέλευσης, για την οποία δεκάδες φορείς, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και σύλλογοι ζήτησαν την ακύρωσή της.

Σχόλια