ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία. Η μήνυση είχε κατατεθεί στις 31/5/2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο. Την 1/6/2018 διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία: Πρόκειται για τετελεσμένο αδίκημα έσχάτης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Μιλάμε για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του Ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος - η Βουλή σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του Ελληνικού λαού. Επίσης τετελεσμένο, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, κατ' άρθρον 138 ΠΚ».

Η ΠΟΠΣΜ κατήγγειλε ότι από τις 5/7/2018, πριν δηλαδή την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε διαβιβάσει τη μήνυση μέσω του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στη Βουλή, η οποία όμως έμεινε στο συρτάρι του κ. Κοντονή για περισσότερο από 2,5 μήνες, ενώ οι Παμμακεδονικές Ενώσειςστο είχαν προσφύγει 28/6/2018 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατά τον τρόπο αυτόν φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους Έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος. Ώσπου στις 28/9/2018 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να αραιώσει τη σημασία της είδησης, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί.” αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην και νύν υπουργού δικαιοσύνης.
Μετά την εξέλιξη αυτή, και με 30 τουλάχιστον βουλευτές, μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών.
Να σημειωθεί ότι όταν ο κ.Κοτζιάς με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ τετελεσμένα, με πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπήρχε ήδη σε εκκρεμότητα εις βάρος του, ανοιγείσα ποινική υπόθεση προς διερεύνηση από την ελληνική δικαιοσύνη. Πλέον με 30 βουλευτές, μπορεί να ζητηθεί και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών, με πρότασή τους.
Όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες του είναι ποινικά κολάσιμες και ακυρώσιμες και για τον λόγο ότι γνώριζε ο ίδιος ο κ. ΚΟΤΖΙΑΣ και οι: Υπουργός Δικαιοσύνης, Πρωθυπουργός, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι διερευνάτο ποινικά η ύπαρξη αδικήματος στις πράξεις του ως υπουργού Εξωτερικών. Όταν δηλαδή δέσμευε την Ελλάδα στις 17/6/2018 υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας, που κατά τον ισχυρισμό μας σημαίνει και παραχώρηση εδάφους.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ο υπουργός Εξωτερικών έδινε εντολή στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ, να μην φέρει αντίρρηση στην πρόσκληση των Σκοπίων και πολύ περισσότερο, να μην φέρει αντίρρηση στην απαίτηση της Τουρκίας, η χώρα αυτή να προσκληθεί με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σκέτο ήταν απολύτως υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης και δεν είχε καν, ούτε την κατ' επίφασιν νομιμότητα, λόγω, έστω, άρνησης της Βουλής για άρση της ασυλίας του. Και αυτό επειδή ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης προτίμησε την ασφάλεια και κράτησε την μήνυσή μας στο συρτάρι του.

Μεταξύ των άλλων στη μήνυση αναφέρονται τα εξής:..........Η ενέργεια αυτή ικανοποιεί τους καταστατικούς σκοπούς της ΠΟΠΣΜ. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε με επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στον οποίον επιδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ για μη παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» επ’ ουδενί στο κράτος των σλαβο-αλβανών. Ζητήσαμε και λάβαμε ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας, τα οποία επισυνάπτονται και δείχνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι η βούληση του κυρίαρχου λαού τάσσεται ΚΑΤΑ της παραχώρησης του όρου Μακεδονία επ’ ουδενί. Αναφέρονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα ψηφισμάτων ορισμένων Δήμων: 
Δήμος Αλεξάνδρειας: Ως Έλληνες Μακεδόνες δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης για τις μελλοντικές της συνέπειες πολιτικής σκοπιμότητας. Οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων -και μάλιστα γειτονικών- λαών. 
Δήμος Αλμωπίας: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες διαιωνίζοντας μία άρρωστη κατάσταση. 
Δήμος Αμυνταίου: Δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση του 1992, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κάθε παράγωγό του από τα Σκόπια. 
Δήμος Άργους Ορεστικού: Δηλώνουμε ότι καμία ιστορική-πολιτισμική ανάγκη και καμία επιστημονική ακρίβεια δεν μας υποχρεώνουν να κάνουμε δεκτό τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του στο υπό διαπραγμάτευση όνομα της FYROM. 
Δήμος Βισαλτίας: Η ονομασία του Κράτους των Σκοπίων συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα που απαιτεί οριστική λύση, ακλόνητα ευθυγραμμισμένη με την ιστορική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Καλούμε την Κυβέρνηση καθώς και τους πολιτικούς Αρχηγούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων , όπως διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια. 
Δήμος Βόλβης: Διατρανώνοντας τη βούληση των δημοτών μας, να συνεργαστούν αρμονικά με τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, τους οποίους εξάλλου φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μας, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην αποδεχθούν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους και κάθε παράγωγο του, ως προσδιορισμό εθνικής ταυτότητας ή γλώσσας.
Δήμος Εορδαίας: Απαιτείται εξεύρεση λύσης της ονομασίας που θα αντιπροσωπεύει την εθνολογική σύσταση του κρατιδίου των Σκοπίων και δεν θα εμπεριέχει επ’ ουδενί τον όρο «Μακεδονία», είτε υπό μορφή γεωγραφικού προσδιορισμού ( πχ Άνω Μακεδονία), είτε υπό μορφή χρονολογικού προσδιορισμού ( πχ Νέα Μακεδονία), είτε ως συνθετικού σε μία λέξη ( πχ Σλαβομακεδονία).
Δήμος Καβάλας: Δεν δύναται να υπάρξει λύση με παραχάραξη της ιστορίας. Η παραχάραξη αυτή καθαυτή δεν είναι πολιτικά ουδέτερη πράξη. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία. Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της συγκεκριμένης χώρας αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες. Εμπεριέχει σκοπιμότητα και αλυτρωτικά μηνύματα τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά σε βάρος των Ελλήνων. 
Δήμος Καστοριάς: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Αδιαπραγμάτευτη και ακλόνητη εθνική στάση αποτελεί η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει σε εκδηλώσεις εθνικής ομοψυχίας. 
Δήμος Νάουσας: Έχοντας τη μεγάλη ευλογία οι σύγχρονοι Ναουσαίοι να ζούμε στον τόπο όπου ο Βασιλεύ των Μακεδόνων Φίλιππος ο Β΄ ίδρυσε το Πρώτο Πανεπιστήμιο της Οικουμένης στην Αρχαία Μίεζα, φέρνοντας τον σπουδαιότερο των φιλοσόφων και πρώτο πανεπιστήμονα Αριστοτέλη για να διδάξει τον γιό του Αλέξανδρο, αλλά και όλους τους γόνους της Μακεδονικής Βασιλικής Αυλής-αυτούς 3 που υπό την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου άλλαξαν την Ιστορία του αρχαίου κόσμου και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου- δεν θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε τη χρήση του τιμημένου ονόματος της πατρογονικής μας γης της Μακεδονίας μας από τους παραχαράκτες γείτονες του υπό διάλυση κρατικού μορφώματος των Σκοπίων. 
Δήμος Νέας Ζίχνης: Εγκρίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ η στήριξη της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για έκφραση της λαϊκής βούλησης και ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που θα συνεπικουρήσει στη λήψη της σωστής απόφασης σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα. 
Δήμος Παγγαίου: Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την Ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την Ιστορική Αλήθεια. Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευτεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας. 
Δήμος Πρεσπών: Η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών είναι βασικός παράγοντας για την βιώσιμη ανάπτυξη των Πρεσπών. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών θεωρεί απαραίτητο η εκκρεμότητα αυτή που απασχολεί τις 2 χώρες τα τελευταία 25 χρόνια να λυθεί μέσα στο 2018 με την υιοθέτηση μιας κοινά συμφωνημένης ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που επιθυμούμε να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. 
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού αποκλείει παντελώς με το παρόν ψήφισμα την άμεση ή έμμεση χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οποιουδήποτε παραγώγου της και καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. 

Ψηφίσματα εξέδωσαν και τα Περιφερειακά Συμβούλια της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η ΚΕΔΕ.

Το Σύνταγμα, όπως και οι νόμοι, γίνονται αντικείμενο ερμηνείας κατά την εφαρμογή τους από τους δικαστές και τους νομικούς, με συστηματική ερμηνεία των διατάξεων. Α) Το άρθρο 1 του συντάγματος λέει ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα». Β) Το άρθρο 4 «οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου». Όλοι οι Έλληνες εκτός από τους υπουργούς που εξαιρούνται. Γ) Το άρθρο 26 «1. η νομοθετική λειτουργία ασκείται από την βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 2.η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση. 3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού. Δ) Το άρθρο 87 «η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία. Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους Νόμους και σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος. 25 Ε) Τέλος, το άρθρο 110 ξεκαθαρίζει την ιεραρχία ανάμεσα στις διατάξεις του Συντάγματος «οι διατάξεις του συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση εκτός από εκείνες που καθορίζουν την βάση και την μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ1, 4 παρ1,4,7.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜΣ Γεώργιος Τάτσιος, ζητάει από τους βουλευτές που αντιδρούν στην Συνθήκη των Πρεσπών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους Όσοι λένε πως είναι αντίθετοι στη Συμφωνία οφείλουν έμπρακτα να το αποδείξουν. Ο Ελληνικός λαός πράττει το πατριωτικό του καθήκον. Οι βουλευτές οφείλουν και αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα του κ. Κοτζιά.
Διαφορετικά οφείλει η Δικαιοσύνη να ανακτήσει την πραγματική της λειτουργία και ανεξαρτησία, και να διώξει αυτεπαγγέλτως ως οφείλει, τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς. Κριτής όλων ο Ελληνικός λαός. Όλοι παίρνουμε θέση. Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελλάδα.

Σχόλια