ΕΝΕΔΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΕΦ


Ο ΖΑΕΦ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ
Ο Ζόραν Ζάεφ συμμετείχε σε debate για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Όταν ρωτήθηκε πως ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας κατάφεραν να φτάσουν στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ είπε ότι δεν ήταν εύκολο και πως το γεγονός ότι η αντιπολίτευση σε Αθήνα και Σκόπια αντιδρούν, δείχνει ότι η συμφωνία είναι δίκαιη και για τις δυο πλευρές.
Ανέφερε πως ο ίδιος και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν νοιάζονται για το πολιτικό κόστος αλλά για το μέλλον. Σημείωσε ότι υπήρξε θέληση για συμβιβασμό. Νομίζω ότι κινήσαμε βουνά και δείξαμε στους γείτονές μας και σε όλο τον κόσμο πως ακόμα και ένα τέτοιο θέμα μπορεί να λυθεί.
Αποκάλυψε ότι ζήτησε  από την Ελλάδα να μην θέσει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα στον Ελληνικό λαό, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει. Συγκεκριμένα σημείωσε: Υπάρχουν υποχρεώσεις και από τις δυο πλευρές. Εμείς, ζητήσαμε από την Ελλάδα να μην κάνει δημοψήφισμα και μας ζήτησαν να ολοκληρώσουμε πρώτα όλα τα βήματα στη χώρα μας και μετά να ψηφιστεί η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή.

Το επόμενο βήμα για εμάς είναι το δημοψήφισμα, στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Μετά πρέπει να είναι η συνταγματική αλλαγή, χρειαζόμαστε 90 με 100 μέρες για αυτή την αλλαγή βάσει του κανονισμού της Βουλής και μετά η ψήφιση από την Ελληνική Βουλή. Επανέλαβε ότι οι πολίτες της χώρας του θα κάνουν δεκτή τη συμφωνία με μεγάλο ποσοστό στο δημοψήφισμα.

Σχόλια