ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Κάθε χρόνο κυριολεκτικά χιλιάδες Έλληνες διάλεγαν για τις διακοπές του Πάσχα να πάνε στην Τουρκία. Φέτος όμως ; Ήδη άρχισαν οι «γκρίνιες» από τους Τούρκους ταξιδιωτικούς πράκτορες
Το διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που είναι σε εξέλιξη από την πρώτη Μαρτίου έχει «ρίξει βαριά τη σκιά του» και στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών.
Οι εικόνες με τους σιδεροδέσμιους Έλληνες στρατιωτικούς να συνοδεύονται, με καλυμμένα τα κεφάλια τους, από Τούρκους στρατιώτες, έχει «παγώσει» τους πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στη γειτονική χώρα. Ενδεικτικό της βαριάς ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι το ότι όλες οι εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί για την Αδριανούπολη για το Πάσχα, ακυρώθηκαν.
Πολυήμερες εκδρομές για Πόντο, τετραήμερα στην Αδριανούπολη και εκδρομές για Σμύρνη ακυρώθηκαν. Τα ταξιδιωτικά κάτω από το βάρος των εξελίξεων με τις συλλήψεις των Ελλήνων στρατιωτικών στα σύνορα και την επιθετική πολιτική της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο ακύρωσαν όλες τις εκδρομές καθώς και ο κόσμος φοβάται να επισκεφθεί τη γειτονική χώρα. Κάθε εβδομάδα μετακινούνται από τη Μαγνησία για Αδριανούπολη μέσω των περίπου 30 ταξιδιωτικών γραφείων του Νομού κατά μέσο όρο 50 άτομα.
Οι εκδρομές για να δει κανείς τη μικρή Αγιά -Σοφία σταμάτησαν και ακυρώθηκαν ήδη δέκα εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες για Πάσχα. «Είναι ο φόβος που δεν αφήνει κανέναν να μετακινηθεί. Στην Αδριανούπολη «κλαίνε» οι παράγοντες του τουρισμού. Είναι απογοητευμένοι οι ίδιοι με όσα συμβαίνουν», τόνισε ο κ. Βούτσινος.
Ο τουρισμός έχτισε επί πολλά χρόνια σχέσεις με τους γείτονες.

«Η Κωνσταντινούπολη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα «έκλεισε». Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να πάνε στην Πόλη, αλλά ποιος να το διακινδυνέψει… Θέλουμε να κάνουμε ταξίδια και δεν μπορούμε. Η Αδριανούπολη ήταν η εναλλακτική με τον κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον μεγάλο. Κλείνει και αυτή μετά τα γεγονότα. Και εκεί οι άνθρωποι του τουρισμού είναι σε απόγνωση», τόνισε.
Δεν ακυρώνονται μόνο τα τετραήμερα , αλλά και πολυήμερα ταξίδια για Πόντο και Σμύρνη, που ήταν προγραμματισμένα για το Πάσχα και τον Μάϊο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχόλια