ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΑΕΦ

 

Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της <<Μακεδονίας>> δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει δήλωσε ο Ζάεφ, δείχνοντας για άλλη μία φορά τις αλυτρωτικές βλέψεις της χώρας του. Πρότεινε μάλιστα να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας λέγοντας: Ας ανοίξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πώς αυτοί μεριμνούν για τους Ελληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος όπως αυτοί μεριμνούν για τους Ελληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους <<Μακεδόνες>> εκτός <<Μακεδονίας>>.

Πρότεινε ως βιώσιμη λύση για το θέμα της ονομασίας της χώρας του, την  κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας αντί της αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων και είπε μεταξύ των άλλων, ότι πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και σε κάθε περίπτωση να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. 

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις επισήμανε ότι διαφωνεί με τη συζήτηση περί κόκκινων γραμμών. Αυτό δηλαδή που είχε τονίσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ αναφερόμενος στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Friedrich Ebert. Μην βάζετε κόκκινες γραμμές είχε πεί ο Μίχαελ Ροτ, καθίστε μαζί.


 

 




 



Σχόλια