ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ??

  
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέλλον ?? Τι θα γίνει στη γειτονιά μας ?? Αυτονομιστικές τάσεις και διεκδικήσεις, προκαλούν προβληματισμό σε πολλές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ο κίνδυνος αποσχίσεων ελλοχεύει παντού. Εκτός του Κοσσυφοπεδίου, υπάρχει η Υπερδνειστερία που αποσχίστηκε από την Μολδαβία και την αναγνωρίζει μόνο η Ρωσία. Η Ρωσία που αναγνωρίζει και ως κρατικές οντότητες τις αποσχισθείσες περιοχές από την Γεωργία, Αμπχαζία και Ν. Οσετία, ενώ η Β. Οσετία βρίσκεται εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Η Χώρα των Βάσκων απολαμβάνει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος. Εκεί την Κυριακή στο Μπιλμπάο, 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν  σε υποστήριξη του Καταλανικού δημοψηφίσματος. Ο τοπικός πρόεδρος Ινίγκο Ουρκουλού ζήτησε στις 24 Σεπτεμβρίου την αναγνώριση του Καταλανικού και του Βασκικού έθνους.

Η Ουγγρική μειονότητα στην Ρουμανία προωθεί την αυτονομία της Τρανσυλβανίας.

Στη Νορβηγία ζήτησαν ανεξαρτητοποίηση οι μουσουλμάνοι !!!!

Το κοινοβούλιο της Κορσικής ζήτησε αναγνώριση της Κορσικανικής ως επίσημης γλώσσας μαζί με τη Γαλλική, αλλά και τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος. Στις 22 Σεπτεμβρίου,  αναγνώρισε την <<νομιμότητα της κυβέρνησης της Καταλονίας>>.

Μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία, η Νίκολα Στέρτζον πρωθυπουργός της Σκωτίας κάλεσε την Ισπανία να αλλάξει προσανατολισμό. Εκεί που το Brexit έφερε και πάλι στο προσκήνιο το πρόγραμμα απόσχισης σε κύκλους της χώρας.

Οι Νήσοι Φερόες, απέκτησαν καθεστώς αυτονομίας το 1948. Έχουν κοινοβούλιο και χωρικά ύδατα. Ομως η εξωτερική και η αμυντική πολιτική αποτελούν αρμοδιότητα της Δανίας. Και αποφάσισαν να οργανώσουν τον Απρίλιο 2018 δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα και δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Η Νέα Καληδονία, στο Γαλλικό αρχιπέλαγος του νότιου Ειρηνικού. Θα οργανώσει μέσα στον επόμενο χρόνο δημοψήφισμα για αυτοδιάθεση. 

Στην Ιταλία η Λέγκα του Βορρά ζήτησε τη διχοτόμηση της Ιταλίας με το επιχείρημα: Τι δουλειά έχουμε εμείς με τους Έλληνες του νότου??

Να μην ξεχνάμε ότι η αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου υποστηρίχτηκε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό είναι απειλή για τα θεμέλια τησ ΕΕ ?? Λέει η Άννα Φιλιμόνοβα, αναλύτρια του Ρωσικού Κέντρου Μελέτης της νεότερης Βαλκανικής κρίσης: Από το έδαφος του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου προέρχεται η απειλή της αύξησης της τρομοκρατικής δραστηριότητας στην Ευρώπη. Και αυτή αυξάνεται από τις πράξεις των αντίστοιχων δυνάμεων της Δύσης που υποστηρίζουν το Κοσσυφοπέδιο.



 






Σχόλια