Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές στην οποία εφιστούν την προσοχή στους Βρετανούς πολίτες για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενημερώνουν για τα capital controls και περιγράφουν το επίπεδο ασφάλειας της χώρας.
Η νέα ταξιδιωτική οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης για τους πολίτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σχολιάζει τις επανειλημμένες διαδηλώσεις στην Αθήνα, το σεισμό στην Κω, περιγράφει την κατάσταση μετά την επιβολή των Capital Controls και υπονοεί ακόμη και πως στη χώρα μας δεν αποκλείεται να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημείωση για πολίτες που έχουν και την ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζήτημα υποχρεωτικής στράτευσης στον ελληνικό στρατό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Στην Ελλάδα περνούν τις διακοπές τους περίπου 2,7 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες ετησίως. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία, η παραμονή στη χώρα μας γίνεται χωρίς προβλήματα κατά κανόνα. Το κείμενο που αναρτήθηκε την Δευτέρα και συμπληρώθηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της βρετανικής κυβέρνησης, εφιστά την προσοχή στους πολίτες πως οι ελληνικές αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές, τονίζοντας το ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. "Η ελληνική αστυνομία δεν θα αποδεχτεί απρεπή συμπεριφορά, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν αυστηρές ποινές ή και φυλάκιση σε ανθρώπους που συμπεριφέρονται ανάρμοστα" σημειώνει η οδηγία χαρακτηριστικά.
Σε ό, τι αφορά στη στράτευση, αναφέρεται πως άνδρες που έχουν τουλάχιστον έναν γονιό με εθνική υπηκοότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την υποχρέωση στράτευσης, ακόμη κι αν διαθέτουν διπλή υπηκοότητα.
Το πρώτο στοιχείο που δίνουν οι βρετανικές αρχές αφορά στον μεγάλο σεισμό στην Κω, τον περασμένο Ιούλιο. Σε ένα σύντομο κείμενο αναφέρεται πως το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά, ενώ η ακτοπλοϊκή γραμμή αποβιβάζεται σε άλλο λιμάνι καθώς το κεντρικό της Κω έχει υποστεί ζημιές.
Το κείμενο αναφέρεται όμως και στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, κυρίως στην Αθήνα, όπως σημειώνει, και οι οποίες γίνονται πολλές φορές αιφνιδιαστικά προκαλώντας διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το οδικό δίκτυο ή τα σύνορα.
Στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται λόγος και για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, από τον Ιούνιο του 2015, περιγράφοντας το ανώτατο όριο χρημάτων που μπορεί κανείς αποσύρει από τις τράπεζες στη χώρα. Στο κείμενο αναφέρεται πως οι Βρετανοί μπορούν να κάνουν ανάληψη 600€ την ημέρα, ενώ τονίζεται πως για πληρωμές με κάρτα δεν υπάρχει κάποιο όριο.
"Οι ελληνικές αρχές έχουν εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους. Οποιοσδήποτε επιχειρεί να διευκολύνει ή να μεταφέρει παράτυπο μετανάστη ή οποιοδήποτε προκαλεί παρανομία ή ασκεί βία θα συλλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές" σημειώνει το κείμενο αναφορικά με το προσφυγικό, που τονίζει Κως, Λέσβος και Σάμος είναι τα νησιά που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού προβλήματος.
Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι η αναφορά πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποκλειστούν. Σε ειδικό λήμμα αναφορικά με την ασφάλεια στη χώρα, οι βρετανικές αρχές τονίζουν πως οι επιθέσεις ενδέχεται να γίνουν ανεξέλεγκτα και σε περιοχές όπου συχνάζουν αλλοδαποί. "Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα βρετανικής υπηκοότητας στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επιθεωρούν τακτικά τα μέτρα ασφαλείας" προσθέτει το κείμενο.
Στη συνέχεια αναφέρεται πως έχουν λάβει χώρα αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκρήξεις ή πυροβολισμοί σε κρατικά κτίρια, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, γραφεία ΜΜΕ και αστυνομικά τμήματα. Ωστόσο, το κείμενο κρίνει πως οι Βρετανοί δεν θεωρούνται κατά κανόνα στόχος τέτοιων επιθέσεων.
πηγή: news247.gr

Σχόλια