ΤΣΕΧΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΛΟΑΤΚΙ+ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


ΤΣΕΧΙΑ 

Tα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, δεν μπορούν να υιοθετούν από κοινού ένα παιδί, να έχουν μαζί περιουσία και να λαμβάνουν σύνταξη χηρείας 

Το κοινοβούλιο της Τσεχίας απέρριψε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.
Οι καταχωρημένες μεταξύ τους σχέσεις θα ονομάζονται <<συντροφικές σχέσεις>>. Τα ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια εκτός από την υιοθεσία. Η κοινή υιοθεσία θα είναι δυνατή, μόνο εάν ένας από τους συντρόφους είναι βιολογικός γονέας του παιδιού.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 118 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 23 αποχές.

Υπήρξε πρόταση που θα επέτρεπε πλήρη δικαιώματα κοινής υιοθεσίας και έλαβε 66 ψήφους υπέρ, 54 κατά και 64 αποχές, αλλά δεν πέρασε, γιατί απαιτούσε την πλειοψηφία των παρόντων νομοθετών ή 93 ψήφους.

Η νομοθεσία δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τη Γερουσία και τον Πρόεδρο Πετρ Πάβελ, ο οποίος τάσσεται υπέρ του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+. Έγραψε δε μετά την απόφαση στην Κάτω Βουλή, σε ανάρτησή στο X: Η πίστη μου στα δικαιώματα LGBTQ+ είναι ακλόνητη.
Αναγνωρίζω την αρχή της ελευθερίας και της ισότητας κάθε ανθρώπου από τη σκοπιά του νόμου και δεν βλέπω κανένα λόγο να περιοριστούν τα δικαιώματα με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Πιστεύω ότι είμαστε μια ανεκτική κοινωνία και θα διορθώσουμε αυτά τα δικαιώματα το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μου.

   

Σχόλια