ΕΣΠΑ…ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ??



Εντάχθηκαν σε δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ, αλλά Ευρώ δεν είδαν !!
Το πρόγραμμα εδώ και ενάμιση χρόνο μετά την έναρξή του παραμένει ανενεργό. 1.372 δικαιούχοι επιδότησης  εντάχθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» αλλά ούτε αυτοί θα δούν φώς στο τούνελ για πολλούς μήνες μέχρι να λάβουν την επιδότηση που δικαιούνται, όπως έγραψε η «Καθημερινή».
Όσο για εκείνους που τον Ιούλιο του 2016 υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων», θα περιμένουν πολύ ακόμη. Αλλά και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προγραμμάτων ΕΣΠΑ  συμβαίνει το ίδιο.
Στο νέο ΕΣΠΑ η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» δεν ξεπερνά το 5,9% (159 εκατ. ευρώ), το οποίο είναι σε ένα βαθμό εικονικό, αφού βασίζεται σε απορροφήσεις από «ουρές» του προηγούμενου ΕΣΠΑ και στις δεσμεύσεις των πόρων για τα νέα Ταμεία που θα δημιουργηθούν.

Σχόλια

  1. Η ξεφτηλα του Ελληνικου κρατους. Αντι να βαλει ανθρωπους να ξεσκονηζουν ολα τα ευρωπαικα προγραματα, και να τα προωθει στον Ελληνικο λαο, σε ανθρωπους που προσπαθον να κανουν κατι, αυτοι αποδηκνιωνται ΑΝΟΙΚΑΝΟΙ να βοηθησουν, να δουλεψουν σωστα και να ανακουφησουν τον κοσμο. Τελικα αποδηξανε οτι η Αριστερα, ειναι οτι πιο χειροτερο μας εχει τυχη στην διαχειρηση του κρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου