TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑΣ.

Τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών θα ανοίξει Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της ΕΡΤ για το θέμα της ισότητας στο γάμο. Δηλαδή την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συνέντευξη θα δοθεί την Τετάρτη στον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ. Αναμένεται η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, όχι σε μακρύ χρονικό διάστημα, το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα τους στην τεκνοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει.


Σχόλια