ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΡΕΖΙΛΙ ΩΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Διακοπές στην Ελλάδα: Ο πατέρας κρύβει τον λογαριασμό για ποτά και καλαμάρια.

Ένας άντρας κάνει διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Όταν παραγγέλνουν φαγητό και ποτό σε ένα εστιατόριο, η χαρούμενη διάθεση αλλάζει.

Χώρα Μυκόνου. Πολλοί τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Είτε πρόκειται για επισκέψεις σε εστιατόρια, για εκδρομές με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή για αξιοθέατα, για μια ωραία και αξέχαστη στιγμή και συχνά ξοδεύονται περισσότερα χρήματα. Την πλήρη ακρίβεια όμως την έζησαν σε τέτοιο μέγεθος για πρώτη φορά.  

Πιεστικός σερβιτόρος και ακριβό φαγητό. Όπως γράφει ο πατέρας σε μια ανάρτηση του Reddit στο subreddit «GreeceTravel», ο ίδιος και η οικογένειά του πήγαν σε ένα εστιατόριο στο νησί της Μυκόνου το μεσημέρι και τελικά <<ξεσκίστηκαν>> εκεί. Σύμφωνα με τον άνδρα, ένας σερβιτόρος στο εστιατόριο είπε ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες στο εστιατόριο αρκεί να «αγοράσουν δύο ποτά». Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν κακή πρόταση και τη δεχθήκαμε, ανέφερε.

Αλλά η καλή διάθεση άλλαξε γρήγορα γιατί ο σερβιτόρος ήταν εξαιρετικά πιεστικός. «Όταν τακτοποιηθήκαμε, μας παρότρυνε συνέχεια να παραγγείλουμε κάτι», γράφει ο οικογενειάρχης. Αφού παρήγγειλε μια μπύρα και η γυναίκα του ένα μοχίτο, ο σερβιτόρος τους μίλησε επίσης για δύο μιλκσέικ για τα παιδιά. Όταν ρωτήθηκε για το μενού ποτών και τις τιμές, ο υπάλληλος απέφυγε να απαντήσει.

Δεδομένου ότι για την τετραμελή οικογένεια πέρασε σχεδόν μια ώρα στο εστιατόριο της Μυκόνου, τελικά παρήγγειλαν κάτι να φάνε. Ο σερβιτόρος συνέστησε το καλαμάρι, το οποίο ήταν 19 ευρώ στο μενού. Τα δαχτυλίδια καλαμαριού θα σερβίρονταν με σαλάτα και ψωμί που δεν χρεώθηκε επιπλέον. Όταν όμως ο πατέρας είδε τον λογαριασμό, δύσκολα πίστευε στα μάτια του. «Φόρτωσε την κάρτα με 360 ευρώ». Ο πατέρας τσαντίστηκε και συγκρούσθηκε λεκτικά με το κατάστημα.

«Το καλαμάρι ήταν 148 €, τα μιλκσέικ που δεν θέλαμε ποτέ αλλά έπρεπε να παραγγείλουμε για τα παιδιά μας ήταν 38 € το καθένα και η σαλάτα και το ψωμί που μας είπαν ότι ήταν δωρεάν ήταν 28 € και 14 € αντίστοιχα». Συνολικά, το μεσημεριανό γεύμα κόστισε στην οικογένεια 360,80 ευρώ. Ο τουρίστας δεν ήθελε να πιστέψει το ποσό και παραπονέθηκε αμέσως στο προσωπικό. «Θύμωσα και είπα στον σερβιτόρο και στον ταμία ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια», λέει.
Στη συνέχεια, ο ταμίας έσκισε το πάνω μέρος του λογαριασμού με τα στοιχεία της συναλλαγής, το όνομα και τη διεύθυνση του εστιατορίου. «Μου ζήτησαν ακόμη και την υπογραφή μου και όντως χρέωσαν 360 ευρώ στην κάρτα», λέει ο οικογενειάρχης. Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, με τη δημοσίευση του περιστατικού θέλει να προστατεύσει άλλους ταξιδιώτες από τέτοια ριπ-off εστιατόρια. Οι παραθεριστές στο εξωτερικό πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή.
 

ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Εστιατόριο στο Ελληνικό νησί της Μυκόνου προκαλεί φρίκη στο διαδίκτυο.
Υπάρχουν πολλοί εξαγριωμένοι χρήστες κάτω από την ανάρτηση του Reddit. «Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να το αναφέρετε στην αστυνομία», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ωστόσο, η ιστορία φαίνεται γνωστή σε έναν χρήστη: ήμουν στη Μύκονο πριν από δύο εβδομάδες. Η ξεναγός μας, μας προειδοποίησε για αυτό το μέρος. Αυτή και οι συνάδελφοί της μποϊκοτάρουν αυτό το μέρος επειδή οι άνθρωποι εξαπατούνται τόσο πολύ εκεί. Λυπάμαι που συνέβη». Άλλοι επισκέπτες διαπιστώνουν επίσης ότι οι τιμές στο προαναφερθέν εστιατόριο στο Ελληνικό νησί της Μυκόνου είναι πολύ υψηλές. Οι κριτικές της Google λένε ότι η παραλία ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο είναι πολύ ωραία, αλλά το φαγητό και το ποτό εκεί είναι αρκετά ακριβά. «Η απόλυτη απάτη. Αυτό είναι ένα μέρος από το οποίο όλοι οι τουρίστες πρέπει να μείνουν μακριά», έγραψε ένας χρήστης.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  tz.de

Σχόλια