Ο ΛΑΒΡΟΦ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου του 2020, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, είχε προτείνει στην Ελληνική κυβέρνηση την συμπαραγωγή του Ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, με την Ελλάδα. Κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εστία». Σημειώνοντας ότι εάν η πρόταση γινόταν αποδεκτή, θα έδινε συγκλονιστικό πλεονέκτημα στην πατρίδα μας, διότι μεταξύ των άλλων θα άνοιγε γρηγορότερα την οικονομία μας, αφού θα είχε τον πρώτο λόγο στις παραγγελίες, θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική της θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα άνοιγε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αλλά κέρδος θα είχε και η ρωσική πλευρά, αφού το εμβόλιο της θα παραγόταν σε χώρα της Ευρωζώνης με ότι αυτό σημαίνει.

Η πρόταση δεν προχώρησε, αφού πιθανότατα αγνοήθηκε από την Ελληνική πλευρά, με αποτέλεσμα η σύμβαση συμπαραγωγής του Ρωσικού εμβολίου να πάει στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με επιστήμονες, πρόκειται για αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρά τις κάποιες αρχικές αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί γι' αυτό.Το εμβόλιο Sputnik-V ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ. 

Σχόλια