ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Κατηγορούν τον Ελληνισμό της Αυστραλίας ότι τους κλέβει την πολιτιστική τους κληρονομιά και επιδιώκει την εξαφάνισή τους, με επιστολή στον «Νέο Κόσμο», κατηγορώντας την Ελληνική παροικία ότι «κλέβει» την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Όπως αναφέρει ο neoskosmos.com: ΓΙΑ «πλαστογράφηση της ιστορίας» κατηγορούν τον Ελληνισμό της Μελβούρνης οι αυτοαποκαλούμενες «Μακεδονικές» οργανώσεις (Macedonian Community Council of Melbourne & Victoria Inc., World Macedonian Congress Australia και World Aegean Macedonian Congress).

Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας μας για το Φεστιβάλ «Δημήτρια 2019» έστειλαν επιστολή στον «Νέο Κόσμο» όπου, ούτε λίγο-ούτε πολύ, κατηγορούν την ελληνική παροικία ότι «κλέβει» την πολιτιστική τους κληρονομιά.

«Η ελληνική παροικία και το χρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα Φεστιβάλ “Δημήτρια” και οι εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης παραχαράσσουν τη μουσική, τα έθιμα και τα κοστούμια του Μακεδονικού λαού» γράφουν μεταξύ άλλων.

Χαρακτηρίζουν δε το Φεστιβάλ «Δημήτρια» ως «απόπειρα πολιτιστικής γενοκτονίας» ως απόπειρα της «παράνομης» όπως λένε «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι μετά την Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μονοπωλήσει τον όρο «Μακεδονικό» και οι ηγέτες της παροικίας μας παραπληροφορούν τις αυστραλιανές Αρχές για την «πολιτική γενοκτονίας που εφάρμοσε η Ελλάδα σε βάρος των Μακεδόνων».

«Ακόμα και τα τραγούδια μας τα έχουν κλέψει και τα τραγουδούν με ελληνικά λόγια» αναφέρουν, ενώ σημειώνουν ότι στη γλώσσα τους «η Θεσσαλονίκη λέγεται Solun».

Υποστηρίζουν ακόμα, ότι «ένα μέρος της Μακεδονίας τελεί υπό ελληνική κατοχή» και ο όρος «Σλάβος» που χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να τους χαρακτηρίσουν, είναι προσβλητικός και γίνεται συνειδητά και γίνεται «για να ξεκοπούν από την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας».

Σχόλια