ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Όπως έγινε γνωστό από την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία, Αιγυπτιακά F-16 βομβάρδισαν αιφνιδιαστικά στην Λιβύη στόχους φιλότουρκων ανταρτών του ISIS, αλλά και Τούρκων μισθοφόρων. Το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε υλικό της ΠΑ με το οποίο τα Αιγυπτιακά F-16 καταστρέφουν αρκετές περιοχές κατά μήκος των συνόρων της Λιβύης.
Αιγυπτιακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στόχος ήταν τουρκικά UAV και οι Τούρκοι μισθοφόροι της γνωστής εταιρείας SADAT, που πολεμούν στον πλευρό των Τζιχαντιστών, της κυβέρνησης που στηρίζει ο Ταγιπ Ερντογάν.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης του στρατηγού Χαφτάρ, είχε δηλώσει ότι τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα χρησιμοποιούνται για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του LNA, οι οποίες προελαύνουν πρός την πρωτεύουσα Τρίπολη. Ο εκπρόσωπος του ου LNA Ahmed al-Mismari, είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες: Η αλλαγή που παρατηρήσαμε πρόσφατα αφού καταρρίψαμε ένα τουρκικό UAV και μερικά από αυτά στο έδαφος, είναι ότι οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν UAV με πυραύλους, για να επιτίθεται κατά των δυνάμεων μας.

Σχόλια