ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙA

  


Ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, πρώτος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης που κατηγορείται ενώ βρίσκεται στην εξουσία.
Ο ίδιος και μια σειρά από ανώτατοι αξιωματούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για διαφθορά. Πρίν από ένα περίπου χρόνο, ομοσπονδιακοί πράκτορες κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές του Άνταμς και έκαναν έρευνα στο σπίτι της επικεφαλής του εράνου του, Μπριάνα Σαγκς.

Οι εισαγγελείς διερευνούν μεταξύ των άλλων, αν η δημαρχιακή εκστρατεία του 2021 είχε λάβει δωρεά και από την κυβέρνηση της Τουρκίας  και αν υπήρξε πίεση στην πυροσβεστική υπηρεσία για να εγκρίνει ένα νέο πολυώροφο τουρκικό προξενείο, το <<Σπίτι της Τουρκίας>> στη Νέα Υόρκη, το οποίο επισκέφθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κατηγορητήριο παραμένει σφραγισμένο, αλλά οι εισαγγελείς αναμένεται να αποσφραγίσουν το κατηγορητήριο σήμερα, την ώρα που ο Έρικ Άνταμς θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Xθές το βράδυ, σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο Έρικ Άνταμς, δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τις κατηγορίες και να παραμείνει στην δημαρχία, ζητώντας από τους κατοίκους της Νέας Υόρκης <<προσευχές και υπομονή>>, για να καταπολεμήσει όπως είπε τις αδικίες που του επισυνάπτουν, με <<κάθε ουγγιά της δύναμης και του πνεύματος>>. Θα ζητήσει ανέφερε άμεση δίκη για να ακούσουν οι Νεοϋορκέζοι την αλήθεια, γιατί είναι αθώος.

Οι New York Times ανέφεραν αρχές της εβδομάδας, ότι οι εισαγγελείς κάλεσαν για έρευνα και το γραφείο του δημάρχου για πληροφορίες σχετικά με πέντε άλλες χώρες: Ισραήλ, Κίνα, Κατάρ, Νότια Κορέα και Ουζμπεκιστάν.


ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
CBS News        
    

Σχόλια