200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΛΟΓΩ.... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ


Κατά την κρίση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Δεκέμβριο του 2020 η Ουγγαρία δεν συμμορφώθηκε προς τις πολιτικές της Ένωσης για την απονομή Διεθνούς προστασίας και την επιστροφή παράτυπων μεταναστών. Γι αυτόν τον λόγο, καταδικάστηκε με πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είχε υποστηρίξει ότι η απόφαση του 2020 ήταν ανούσια, αφού είχε κλείσει τις ζώνες διέλευσης, σκληραίνοντας τους κανόνες για να αποκλείσει μελλοντικούς αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι άνθρωποι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου μόνο εκτός των συνόρων της Ουγγαρίας στις πρεσβείες της. Στη Σερβία ή την Ουκρανία. Όσοι προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, απωθούνται. 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΡΜΠΑΝ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν κατήγγειλε ως <<σκανδαλώδη και απαράδεκτη>> την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιβολή μεγάλου προστίμου στην Βουδαπέστη για μη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

<<Το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ημερησίως για το γεγονός ότι υπερασπισθήκαμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι σκανδαλώδες και απαράδεκτο>>, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στο Χ, προσθέτοντας ότι οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι είναι σημαντικότεροι για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΕ

Οι μετανάστες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο ή άλλες μορφές Διεθνούς προστασίας, αν φοβούνται για την ασφάλειά τους στις πατρίδες τους ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο δίωξης βάσει φυλής, θρησκείας, εθνοτικής προέλευσης, φύλου ή άλλων πηγών διακρίσεων.


Σχόλια