ΚΡΥΠΤΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Η ΧΑΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΥΠΤΕΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Μετά από πληροφορία της Γερμανικής αστυνομίας, έπειτα από συλλήψεις στο Βερολίνο και το Ρότερνταμ που αποκαλύπτει η εφημερίδα Spiegel, κρύπτη με όπλα που ανήκαν σε μέλη της Χαμάς ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία. Σκοπός μεταξύ των άλλων, να πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε Εβραϊκά θρησκευτικά κτίρια στη Γερμανία.

Η ανακάλυψη έγινε όταν σε Γερμανία και Ολλανδία, οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, ύποπτα μέλη παλαιστινιακής ομάδας, πριν από τα Χριστούγεννα.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας  ανακάλυψε φωτογραφίες από πολλά πιστόλια, γεμιστήρες και άλλα εξαρτήματα όπλων στο κινητό τηλέφωνο ενός από τους άνδρες που συνελήφθησαν. Ψηφιακά ίχνη στις φωτογραφίες οδήγησαν τους ερευνητές σε μια τοποθεσία στη νότια Βουλγαρία όπου τα πυροβόλα όπλα προφανώς είχαν θαφτεί κάτω από ένα δέντρο.

Η Βουλγαρική αστυνομία μπόρεσε να βρεί και να κατασχέσει τα όπλα. Μερικά από αυτά λέγεται ότι ήταν σκουριασμένα. 

Οι άνδρες φέρεται να έλαβαν εντολή από τη στρατιωτική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης στον Λίβανο να εντοπίσουν μια υπόγεια αποθήκη στην Ευρώπη.

Ερευνητές στην Καρλσρούη, πιστεύουν ότι τα όπλα που ήταν κρυμμένα εκεί θα πήγαιναν στο Βερολίνο, για πιθανές επιθέσεις σε Εβραϊκά ιδρύματα.

Οι ερευνητές αρχικά υποψιάστηκαν ότι τα όπλα ήταν κρυμμένα στην Πολωνία. Αρκετοί από τους υπόπτους λέγεται ότι ταξίδεψαν εκεί επανειλημμένα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ασαφές εάν όντως υπάρχει ή υπήρχε αποθήκη στην Πολωνία. Δεν βρέθηκαν πυροβόλα όπλα από τους ίδιους τους υπόπτους κατά τις συλλήψεις τον Δεκέμβριο. Η ανακάλυψη στη Βουλγαρία δείχνει ότι η Χαμάς έχει κρύπτες όπλων στην Ευρώπη.

Οι Γερμανικές αρχές ασφαλείας έμαθαν για τα ύποπτα τρομοκρατικά σχέδια μέσω πληροφοριών από τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Εγκέφαλος λέγεται ότι ήταν ο Χαλίλ αλ Χαράζ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στον Λίβανο μέχρι το θάνατό του. Πέθανε πριν από λίγους μήνες σε επίθεση με drone των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

 ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ                                                                                                                  The Hellenic Information Team
 echedoros


Σχόλια