Η ΡΩΣΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ


Επίθεση κατά του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, εξαπέλυσε η Ρωσία το πρωί με πυραύλους cruise  Kh-101, cruise Κalibr και με υπερ-υπερηχητικούς Kinzhal σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Τους πυραύλους εκτόξευσαν αεροσκάφη Mig-31, βομβαρδιστικά Τu-95 MS και πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Η αντιαεροπορική άμυνα λειτούργησε για να αποκρούσει την επιδρομή. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε άμεσα σε περιοχές της πόλης για να σβήσει φωτιές. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων κάνει αναφορά για πολλές ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίς το πρωί στο κέντρο του Κιέβου. Στο στόχαστρο της επίθεσης ενεργειακές υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Τα ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στον υπόγειο σιδηρόδρομο.
Για δέκα τραυματίες έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram, στον πρώτο απολογισμό.
Συντρίμμια πυραύλων κατέπεσαν σε συνοικίες της πόλης, σε πολυκατοικίες και σε άλλα κτίρια, ανάμεσά τους βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ανέφερε ο ίδιος. 

Στην πρώτη ευρεία επίθεση των τελευταίων εβδομάδων εναντίον της πρωτεύουσας, χρησιμοποιήθηκαν τόσο βαλλιστικοί πύραυλοι όσο και πύραυλοι κρουζ, ανακοίνωσε ο Σέρχι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. <<Έπειτα από μια παύση 44 ημερών, ο εχθρός εξαπέλυσε άλλη μια πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται σε διάφορα σημεία. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη>>.

Σχόλια