ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. 75% ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Οι Ιρλανδοί υπερασπίσθηκαν την πραγματική οικογένεια.

Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι μετά από δημοψήφισμα, είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην προσπάθεια να επαναδιατυπωθεί η άποψη του Συντάγματος του 1937 για τις γυναίκες και την οικογένεια.

Αυτό σημαίνει ότι το Σύνταγμα του 1937 θα συνεχίσει να κηρύσσει τον γάμο ως προϋπόθεση για κάθε οικογένεια, ενώ η αξία των γυναικών στην κοινωνία προέρχεται από την εκτέλεση <<καθηκόντων στο σπίτι>>. Η Ιρλανδική κυβέρνηση έθεσε το φλέγον ζήτημα στη βούληση των πολιτών και δεν υποτάχθηκε στις υποδείξεις μετανθρωπισμού της Ατζέντας 2030 (WEF-OHE) εναντίον της παραδοσιακής οικογένειας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αφαιρέσει οικογενειακές αξίες από το σύνταγμά της, υπέστη διπλή ήττα το Σάββατο καθώς οι ψηφοφόροι απέρριψαν τις προσφερόμενες τροποποιήσεις ως τρελά ασαφείς και απειλητικές. Οι ηγέτες της τρικομματικής κυβέρνησης της Ιρλανδίας παραδέχθηκαν την ήττα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων είπε <<ΟΧΙ>> στις προτεινόμενες αντικαταστάσεις για συνταγματικές ρήτρες για το γάμο και την οικογενειακή φροντίδα.

Στα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2024, η τροπολογία για την αλλαγή του συνταγματικού ορισμού της οικογένειας απορρίφθηκε από το 67,7%  των ψηφοφόρων. Οι προτεινόμενες αλλαγές σχετικά με την οικογενειακή μέριμνα πήραν μια ακόμη πιο σκληρή αποδοκιμασία, με 73,9%. Η μεγαλύτερη ήττα μιας τροπολογίας στην Ιρλανδική συνταγματική ιστορία.

 Η κυβέρνηση, με την υποστήριξη όλων των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήθελε το κοινό να αποδεχθεί δύο τροπολογίες. Η μία αναγνώριζε ότι τα άτομα σε <<άλλες ανθεκτικές σχέσεις>> θα μπορούσαν να σχηματίσουν οικογενειακές μονάδες. Η άλλη ότι η παροχή φροντίδας πρέπει να είναι ευθύνη της ευρύτερης οικογένειας και όχι μόνο της μητέρας.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

Shawn Pogatchnik, Politico.

Σχόλια