115 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 143 νεκρούς. 

Ο αριθμός των νεκρών από την χθεσινή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανήλθε στους 115 όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, <<ενώ οι έρευνες συνεχίζονται>>.

Ο επικεφαλής της FSB ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι 4 τρομοκράτες που συμμετείχαν στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, αναφέρει το Interfax, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Χθές το βράδυ, Ρώσος βουλευτής είχε μιλήσει για σύλληψη δύο υπόπτων ύστερα από την καταδίωξη ενός αυτοκινήτου Renault, το οποίο εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας, η οποία τελικά κατάφερε να το ακινητοποιήσει. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν. Οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα Ρωσο-Ουκρανικά σύνορα, έχοντας επαφές στην ουκρανική πλευρά, συμπεραίνει η FSB με ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι μαχητές της ευθύνονται για την πολύνεκρη επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Κρασνογκόρσκ. Οι Αμερικανοί λένε ότι η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες τη Μόσχα για τρομοκρατική απειλή. <<Είχαμε προειδοποιήσει τους Ρώσους>>, διαβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Σχόλια