ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ

 

Τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα υπερβαίνουν κατά πολύ τα 200. Περισσότεροι από 10.000 είναι οι αγρότες που μετέβησαν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν, διεκδικώντας τα αιτήματα τους και κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. 

Αυτή την ώρα μπροστά από το Κοινοβούλιο και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, υπάρχουν δεκάδες τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα. Με τους αγρότες ενώθηκαν ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων, για να τους συμπαρασταθούν.

Κατά την ομιλία του ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας και μέλος του Συντονιστικής επιτροπής μπλόκων, μεταξύ των άλλων ανέφερε: Δίνουμε υπόσχεση ότι εάν δεν λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο αγώνας θα συνεχιστεί. Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες. Το αγροτικό ρεύμα θα πρέπει να πέσει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Αυτό το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε. Κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ, εμείς γινόμαστε φτωχότεροι. Φεύγουμε από τα χωριά και τα χωράφια μας.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε από τη Βουλή, ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια. Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον αιγιαλό, αναφέρθηκε και στο αγροτικό ζήτημα. Μεταξύ των άλλων είπε: Δεν καυχόμαστε για τις ρυθμίσεις, λέμε όμως ειλικρινά ότι εξαντλούμε τα περιθώρια. Δεν λέμε ότι έγιναν πάμπλουτοι οι αγρότες και πρέπει να πανηγυρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα αιτήματά τους.  Οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι για εμάς ένα όπλο στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ στις Βρυξέλλες. Πρέπει να κάνουμε εμείς αυτά που μας αναλογούν και οι αγρότες εκείνα που τους αναλογούν για να εκμεταλλευθούν την ευρωπαϊκή πολιτική.

Σχόλια