Ο ΑΡΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ mRNA EMΒΟΛΙΩΝ


Ο αρχίατρος της Πολιτείας της Φλόριντα των Η
ΠΑ Joseph A. Ladapo, διεμήνυσε ότι τα mRNA εμβόλια κατά του Covid-19, έχουν προσμίξεις οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν επί μονίμου βάσεως στο ανθρώπινο DNA, κάνοντας συγχρόνως έκκληση για άμεση κατάπαυσης τους. Τα εμβόλια Covid που κατασκευάζονται από την Pfizer και τη Moderna, περιέχουν αγγελιοφόρο RNA ή mRNA, έναν τύπο γενετικού υλικού, για να κατευθύνουν το σώμα να δημιουργήσει μόρια ανοσίας κατά του κορονοϊού. Αυτό εγείρει ανησυχίες για παρουσία μολυσματικών ουσιών νουκλεϊκού οξέος, αναφέρει ο κ. Λαδάπο.

Και ενώ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με την ποσότητα του <<υπολειμματικού>> DNA, το τοπικό Υπ. Υγείας της Φλόριντα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο Γενικός Χειρουργός της Πολιτείας της Φλόριντα ζητά να σταματήσει η χρήση των εμβολίων mRNA COVID-19. Στις 6 Δεκεμβρίου 2023, ο Γενικός Χειρουργός της Πολιτείας Δρ. Τζόζεφ Λαδάπο έστειλε επιστολή στον Επίτροπο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών Δρ. Robert M. Califf και στον Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Mandy Cohen σχετικά με ερωτήσεις που σχετίζονται με τις αξιολογήσεις ασφάλειας και την ανακάλυψη δισεκατομμυρίων θραυσμάτων DNA ανά δόση των εμβολίων mRNA COVID-19 Pfizer και Moderna. Ο Γενικός Χειρουργός περιέγραψε ανησυχίες σχετικά με τις προσμείξεις νουκλεϊκών οξέων στα εγκεκριμένα εμβόλια Pfizer και Moderna COVID-19 mRNA, ιδιαίτερα λόγω παρουσίας συμπλεγμάτων νανοσωματιδίων λιπιδίων και DNA προαγωγέα-ενισχυτή του ιού SV40.

Τα νανοσωματίδια λιπιδίων είναι ένα αποτελεσματικό όχημα για τη μεταφορά του mRNA στα εμβόλια COVID-19 σε ανθρώπινα κύτταρα και μπορεί επομένως να είναι ένα εξίσου αποτελεσματικό όχημα για τη μεταφορά μολυσμένου DNA σε ανθρώπινα κύτταρα. Η παρουσία του DNA του προαγωγέα - ενισχυτή SV40 μπορεί να αποτελέσει μοναδικό και αυξημένο κίνδυνο ενσωμάτωσης του DNA στα ανθρώπινα κύτταρα. Εάν οι κίνδυνοι ενσωμάτωσης του DNA δεν έχουν αξιολογηθεί για τα εμβόλια mRNA COVID-19, τότε αυτά δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η floridahealth.gov, η ενσωμάτωση του DNA θα μπορούσε θεωρητικά να επηρεάσει τα ογκογονίδια ενός ανθρώπου - τα γονίδια που μπορούν να μετατρέψουν ένα υγιές κύτταρο σε καρκινικό κύτταρο. Η ενσωμάτωση του DNA μπορεί να οδηγήσει σε χρωμοσωμική αστάθεια. Το Guidance for Industry συζητά τη βιοκατανομή των εμβολίων DNA και πώς μια τέτοια ενσωμάτωση θα μπορούσε να επηρεάσει ανεπιθύμητα μέρη του σώματος, όπως αίμα, καρδιά, εγκέφαλο, ήπαρ, νεφρό, μυελό των οστών, ωοθήκες/όρχεις, πνεύμονες, λεμφαδένες παροχέτευσης, σπλήνα, το σημείο χορήγησης και υποδόρια στο σημείο της ένεσης. 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, η FDA έδωσε γραπτή απάντηση που δεν παρείχε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν διεξαχθεί αξιολογήσεις ενσωμάτωσης DNA για την αντιμετώπιση των κινδύνων που περιγράφονται από το ίδιο το εικονίδιο αποποίησης ευθύνης εξόδου το 2007. Με βάση την αναγνώριση από τον FDA των μοναδικών κινδύνων που θέτει η ενσωμάτωση DNA, η αποτελεσματικότητα του συστήματος παροχής νανοσωματιδίων λιπιδίων του εμβολίου mRNA του COVID-19 και της παρουσίας θραυσμάτων DNA σε αυτά τα εμβόλια, είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι από την ενσωμάτωση του μολυσμένου DNA στο ανθρώπινο DNA. Ο FDA δεν έχει παράσχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτοί οι κίνδυνοι έχουν αξιολογηθεί για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ο Γενικός Χειρουργός της Πολιτείας της Φλόριντα Δρ. Joseph A. Ladapo δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: Η απάντηση του FDA δεν παρέχει δεδομένα ή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι αξιολογήσεις ενσωμάτωσης DNA που συνέστησαν οι ίδιοι. Αντίθετα, επεσήμαναν μελέτες γονοτοξικότητας – οι οποίες είναι ανεπαρκείς εκτιμήσεις για τον κίνδυνο ενσωμάτωσης του DNA. Επιπλέον, μπλόκαραν τη διαφορά μεταξύ του προαγωγέα-ενισχυτή SV40 και των πρωτεϊνών SV40, δύο στοιχεία που είναι διακριτά. Η ενσωμάτωση DNA ενέχει έναν μοναδικό και αυξημένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και την ακεραιότητα του ανθρώπινου γονιδιώματος, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου ότι το DNA που ενσωματώνεται σε σπέρμα ή γαμέτες ωαρίων θα μπορούσε να περάσει σε απογόνους λήπτες εμβολίου mRNA COVID-19. Εάν οι κίνδυνοι ενσωμάτωσης του DNA δεν έχουν αξιολογηθεί για τα εμβόλια mRNA COVID-19, αυτά τα εμβόλια δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους.

 

Σχόλια