ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ. ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πρέπει να δούμε με διαφορετικούς τρόπους, πιο δημιουργικούς, τις σχέσεις των δύο χωρών: Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τα αλβανικά ως μια γλώσσα επιλογής. Όπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα Ελληνικά. 

Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάναμε ως κυβέρνηση για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την κοινότητα και να μπορέσουμε να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε αξιοκρατικά να προσφέρουμε στη χώρα μας. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει αλβανική κοινότητα στη χώρα μας είναι μεγάλα με αποτέλεσμα η επισφάλεια στην οποία ζουν κάθε ημέρα τα μέλη της να έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για ανανέωση στη διαμονή για τριετία, όταν η συγκεκριμένη αίτηση παίρνει δυόμισι χρόνια για να γίνει δεκτή. Δηλαδή τους βάζουμε αυτούς τους συνανθρώπους, με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα, σε ένα καθεστώς ομηρίας, συνέχισε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την αλβανική κοινότητα έχουμε ιστορικούς δεσμούς, ανέφερε η τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίνα Κασιμάτη, προσθέτοντας πως η σύσφιγξη αυτών των δεσμών των δύο λαών μας, μόνο πιο δυνατούς μπορεί να μας κάνει και πιο επιδραστικούς στην περιοχή και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Είχαμε την τιμή σήμερα να κάνουμε μια συνάντηση, ιστορική για την αλβανική κοινότητα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τους βουλευτές του κόμματος, δήλωσε ο Etmond Guri, εκπρόσωπος της Αλβανικής Διασποράς στην Ελλάδα. Θεωρούμε σημαντικό που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός φορέας, που όπως έχει δείξει και στο παρελθόν, θα μπορούσε να συμβάλει στο να είμαστε ισότιμοι πολίτες της χώρας, να ενταχθούμε και όχι να αφομοιωθούμε. Έτσι όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία.

 

Σχόλια