ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΟΥΘΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Tό  Στρατηγείο της Λάρισας θα είναι το Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης <<ΑΣΠΙΔΕΣ>> κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η πρόταση της Ελλάδας έγινε δεκτή όπως ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου συμβουλίου υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών, είπε: Έχουμε ένα όνομα, Άσπίδες, που σημαίνει προστάτης. Και ο σκοπός είναι να προστατεύσουμε τα πλοία, να αναχαιτίσουμε επιθέσεις και εχθρικά πλοία, όχι να εμπλακούμε σε κάποιου είδους δράση κατά των Χούθι, αλλά μόνο να εμποδίσουμε τις επιθέσεις στα πλοία. Είναι σίγουρα μια σημαντική αποστολή. Ανησυχούμε όλοι για την κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ και πολλές Ευρωπαϊκές εταιρείες μας ζητούν να προχωρήσουμε επειδή το επιχειρηματικό τους μοντέλο υποφέρει πολύ λόγω της υψηλής αύξησης του κόστους που συνεπάγεται η ανάγκη να περάσουν από τη Νότια Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Αυτό επηρεάζει το κόστος και συνεπώς τις τιμές. Επηρεάζει τον πληθωρισμό. Για αυτό είναι φυσικό να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο.

Σχόλια