ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ Η ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

 


ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΦΙΑΣ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ;

Στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Βρέθηκε σε εξωτερική λαμαρίνα της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας. Όλα δείχνουν ότι λόγω αυτού επήλθε η φονική έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε...... Αλλά εξατμίστηκε.... ΞΥΛΟΛΙΟ. Με ανεπιθύμητες φυσικοχημικές επιδράσεις και επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον.

Το ΞΥΛΟΛΙΟ χρησιμοποιείται και για νόθευση καυσίμων. 

Αλλά παρά την αναλυτική έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ στις καταγραφές από τις κάμερες του σιδηροδρομικού δικτύου δεν βρέθηκαν παρά μόνο ελάχιστα πλάνα (σε προγενέστερο χρόνο), της  σύγκρουσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας με την επιβατική. Στα επίσημα παραστατικά του ΟΣΕ δεν εμφανιζόταν εύφλεκτο φορτίο. Το οπτικό υλικό που αφορά την πορεία του εν λόγω τρένου δεν είχε ζητηθεί εξ΄αρχής, αφού έρευνα είχε εστιασθεί στα βίντεο της πορείας και των στάσεων της επιβατικής αμαξοστοιχία. Όταν αρκετές ημέρες αργότερα ζητήθηκαν τα βίντεο των διελεύσεων από σταθμούς και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το πιθανότερο αφού δεν βρέθηκαν να είχαν διαγραφεί!!!!!!! Υπήρχαν όμως οι νεότερες καταγραφές στις κάμερες. 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

<<Η φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, οφείλει την έναρξή της στις ηλεκτρικές εκκενώσεις που δημιουργήθηκαν από την κοπή των καλωδίων τροφοδοσίας των ηλεκτραμαξών, τάσης 25000 Volt, σε συνδυασμό με το εκνέφωμα του ελαίου ψύξης των μετασχηματιστών ισχύος των ηλεκτραμαξών που δημιουργήθηκε κατά την σύγκρουση>>.

Η Χημική Υπηρεσία της Λάρισας πού έκανε μετρήσεις στα ίδια σημεία, έστειλε τα δείγματα στο ίδιο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους. Ανιχνεύθηκαν έλαια σιλικόνης που είχαν βρεθεί στα σημεία στη δειγματοληψία του Μαρτίου. Όμως δεν ανιχνεύτηκε πουθενά το ξυλόλιο, σημειώνει το larisanew.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι δειγματοληψίες από το σημείο της σύγκρουσης και τα συντρίμμια των συρμών, που είχαν ζητήσει οι πραγματογνώμονες των οικογενειών άμεσα, έγιναν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και ανίχνευσαν την ύπαρξη ξυλολίου σε εφτά διαφορετικά σημεία, στο χώμα στην περιοχή της σύγκρουσης και στις εξωτερικές επιφάνειες των μηχανών. 

Ο κ. Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής διερεύνησης για λογαριασμό των οικογενειών, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανέφερε: Αυτό το γεγονός είναι η ξεκάθαρη επιβεβαίωση που αναμέναμε, αφού αποδεικνύεται πλέον ότι το ξυλόλιο διασκορπίστηκε στην περιοχή με τη σύγκρουση και έπειτα ως πτητική ουσία εξατμίστηκε και χάθηκε. Προφανώς, θα είχε ανιχνευτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, εάν οι δειγματοληψίες είχαν γίνει αμέσως μετά τη σύγκρουση. Ανιχνεύτηκε σε ελάχιστη ποσότητα 29 μέρες μετά, ενώ εξατμίστηκε και δεν υπάρχει πλέον πουθενά στο σημείο ή στα συντρίμμια εννιά μήνες αργότερα.

Σχόλια