ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΝ


ΕΚΤΑΚΤΟ
Το Ιράν επιβεβαίωσε το μεσημέρι σήμερα ότι δικές του δυνάμεις κατέλαβαν το Ελληνόκτητο πλοίο στον Κόλπο του Ομάν. Λίγο μετά τις 3.00 ώρα Ελλάδος, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ανέφερε ότι η κατάληψη του πλοίου έγινε από το Ιρανικό Ναυτικό. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης.

ΕΝΑΣ ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

Το πλοίο μετέφερε πετρέλαιο ανοικτά των ακτών του Ομάν, με τις υποψίες να πέφτουν στο Ιράν, καθώς το πλοίο είχε εμπλακεί κάποτε σε μια διαμάχη με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κατά την οποία κατασχέθηκαν ένα εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου σύμφωνα με το Skynews. Το περιστατικό ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στα θαλάσσια ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Ιράν, 50 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σοχάρ του Ομάν, σε μια περιοχή από την οποία περνούν πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ.

Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για νέο περιστατικό χάους στις θαλάσσιες διόδους της Μέσης Ανατολής. Η ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey ανέφερε ότι 6 μαυροντυμένοι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Οι ένοπλοι είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης κατά την εισβολή. 

Η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey δήλωσε ότι έξι στρατιωτικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το πετρελαιοφόρο St Nikolas. Οι στρατιωτικοί είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης κατά την επιβίβασή τους. Μεταξύ του πληρώματος, είναι ένας Έλληνας ναυτικός, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και 18 υπήκοοι Φιλιππίνων. 



Σχόλια