ΓΕΡΜΑΝΙΑ. 50 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΛΟΓΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ !!

Ζευγάρι στην Κολωνία έχασε μια περίεργη δικαστική διαμάχη. Όπως αναφέρει η Kölner Stadt-Anzeiger, το ζευγάρι στην περιοχή Lindenthal αντιμετωπίζει πρόστιμο 250.000 ευρώ ή έξι μήνες φυλάκιση αν βγει από το σπίτι του, μετά από απόφαση του τοπικού δικαστηρίου, διότι ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού δρόμου απαιτεί από το ζευγάρι να πληρώνει 50 ευρώ την ημέρα σε διόδια. Το ζευγάρι είχε επισημάνει στο δικαστήριο ότι ο αρχικός εργολάβος του οικοπέδου δεν τήρησε τη δεκαετία του 1970 τη σύμβαση με την πόλη της Κολωνίας για την δωρεάν παράδοση του Stüttgerhofweg, που ολοκληρώθηκε αργότερα, στον δήμο Lövenich. Έτσι ο δρόμος παρέμεινε στην κατοχή της εταιρείας ακινήτων, την οποία το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας έκρινε τώρα υπέρ της.

Η εταιρεία, επιτρέπει σε όλους τους άλλους γείτονες του ζευγαριού να χρησιμοποιούν δωρεάν τον ιδιωτικό δρόμο, αλλά από νομική άποψη η εταιρεία δεν ήταν υποχρεωμένη να μεταχειριστεί το ζευγάρι της Κολωνίας <<δίκαια>> ή <<ισότιμα>>, σύμφωνα με την έκθεση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο της Κολωνίας ανέφερε ότι δεν είχαν ζητήσει από την εταιρεία ακινήτων το λεγόμενο δικαίωμα διέλευσης έκτακτης ανάγκης. Μία παράγραφος του σχετικού νόμου, ορίζει: Ότι μπορείτε να απαιτήσετε ότι ο γείτονας σας πρέπει να ανεχθεί να χρησιμοποιείτε την ιδιοκτησία του για να φτάσετε στη δική σας, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το ζευγάρι δεν ήθελε να το κάνει αυτό, επειδή φοβόταν ότι θα κατέληγε να πληρώνει διόδια στην εταιρεία.

Οι κάτοικοι της Κολωνίας ελπίζουν ότι οι αρχές της πόλης θα <<ελευθερώσουν>> τον ιδιωτικό δρόμο στο κοινό, για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν όλοι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

grland

Σχόλια