ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΜΑΖΙΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

 

Χάρκοβο, Οδησσός, Ντνίπρο, Λβιβ, Τσερκάζι, στο <<μάτι του κυκλώνα>>. Οι βομβαρδισμοί γίνονται με drones καμικάζι και πυραύλους, ενώ έχουν απογειωθεί 20 βομβαρδιστικά (9 TU-95 και 11 TU-22M3) τα οποία αναμένεται να πλήξουν και άλλες περιοχές. Οι περισσότερες εκρήξεις όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ακούστηκαν στην Οδησσό, όπου επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων, λιμάνια και αποθήκες. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο λιμάνι της Οδησσού και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, καθώς πύραυλοι έπληξαν κτίρια κατοικιών, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Δεξαμενές καυσίμων επλήγησαν και στην Ζαπορίζια, όπως και συστήματα αεράμυνας. Στο Ντνίπρο, ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ είπε ότι υπάρχουν τραυματίες και νεκροί. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ένα μαιευτήριο στην πόλη υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι Ρώσοι αναζητούν αποθήκες δυτικού οπλισμού και τα F-16 που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται εντός ουκρανικού εδάφους. Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε σε αερομαχία κοντά στο Ντονιέτσκ, Ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος Su-25. Στην πόλη του Ουγκλεντάρ και τις γύρω περιοχές, οι Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται ταυτόχρονα για να επιταχύνουν διεύρυνση της ζώνης ελέγχου. 

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο Κίεβο άκουσαν πολλές ισχυρές εκρήξεις σήμερα το ξημέρωμα. Δεν έχουμε δει τόσο πολύ κόκκινο στις οθόνες μας για πολύ καιρό, ανέφερε ο Γιούρι Ιγκνάτ, εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας, εξηγώντας ότι οι Ρωσικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει πρώτα ένα κύμα drones αυτοκτονίας ακολουθούμενο από πυραύλους. Ένας σταθμός του μετρό του οποίου οι πλατφόρμες χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών υπέστη ζημιές, ενώ μεταξύ άλλων καταστροφών μια αποθήκη έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων καιγόταν. 

Ο Κρίστιαν Φρόιντινγκ, Γερμανός στρατηγός που επιβλέπει την υποστήριξη του Γερμανικού στρατού στο Κίεβο, είπε ότι η Ρωσία έχει αποδυναμωθεί σοβαρά αλλά επιδεικνύει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από ότι περίμεναν οι δυτικοί σύμμαχοι στην αρχή του πολέμου. Ίσως δεν είδαμε ή δεν θέλαμε να δούμε, ότι είναι σε θέση να συνεχίσουν να τροφοδοτούνται από συμμάχους, είπε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Εχθές ο Πρόεδρος Ζελένσκι, ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση του τελευταίου πακέτου όπλων που είναι διαθέσιμο για την Ουκρανία, καθώς η αβεβαιότητα περιβάλλει περαιτέρω βοήθεια προς τη χώρα του που έχει καταρρεύσει από τον πόλεμο. <<Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το Κογκρέσο και τον Αμερικανικό λαό για το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε χθες>>, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

* ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχόλια