ΑΣΥΛΟ. Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΝΟΤΟ


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ

Η συμφωνία αυτή καλύπτει: 

Α. Τον έλεγχο των μεταναστών όταν φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Β  Τις διαδικασίες για τον χειρισμό των αιτήσεων ασύλου.

Γ  Κανόνες για τον καθορισμό της χώρας της Ε.Ε, που είναι υπεύθυνη για το χειρισμό των αιτήσεων.

Δ Τους τρόπους αντιμετώπισης κρίσεων. 

ΤΟ <<ΡΕΖΟΥΜΕ>>

Θα υπάρξει υποχρεωτική αλληλεγγύη για τις χώρες της Ε.Ε που αναγνωρίζεται ότι βρίσκονται υπό μεταναστευτική πίεση. Οι χώρες που δεν βρίσκονται στα σύνορα θα έχουν την επιλογή μεταξύ της αποδοχής προσφύγων ή της πληρωμής σε ένα ταμείο της Ε.Ε.

Άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να εισέλθουν στην Ε.Ε, θα υπόκεινται σε διαδικασία προκαταρκτικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της ταυτοποίησης, συλλογής βιομετρικών δεδομένων, ελέγχων υγείας και ασφάλειας, για έως και επτά ημέρες.

Θα υπάρχει μια κοινή διαδικασία σε ολόκληρη την Ε.Ε για τη χορήγηση προστασίας. Η επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου θα πρέπει να είναι ταχύτερη, (έως 6 μήνες για μια πρώτη απόφαση), με μικρότερα όρια για προδήλως αβάσιμες ή απαράδεκτες αιτήσεις και στα σύνορα της Ε.Ε.

Η συμφωνία περιλαμβάνει νέα μέτρα για την αποτελεσματικότερη αναγνώριση των αφίξεων στην επικράτεια της Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένης της <<προσθήκης εικόνων προσώπου στα δακτυλικά αποτυπώματα και για τα παιδιά από 6 ετών>>.

Δημιουργείται ένας νέος μηχανισμός για τη διασφάλιση αλληλεγγύης, σε ένα σενάριο όπου υπάρχει: <<Μεγάλη εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που οδηγεί στην κατάρρευση του εθνικού συστήματος ασύλου>>.

ΔΗΛΑΔΗ

Οι χώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχθούν αιτούντες άσυλο, θα υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορά στις χώρες οι οποίες σηκώνουν το αντίστοιχο βάρος καθώς και να χρηματοδοτήσουν την επιχειρησιακή υποστήριξη. 

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η προκαταρκτική συμφωνία θα μεταφραστεί σε τροποποιημένα νομικά κείμενα, τα οποία θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια από το Συμβούλιο, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστούν απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής από τις κυβερνήσεις. Η έγκριση στο Συμβούλιο θα διεξαχθεί με ειδική πλειοψηφία, που σημαίνει ότι μεμονωμένα κράτη-μέλη δεν θα μπορούν να ασκήσουν βέτο. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αρχές Ιουνίου.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ.....

Από το 2015 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Frontex, πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα σύνορα της Ε.Ε. Το 2022 σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη.











































































































































Σχόλια