ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ. ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Μέλη των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, το οποίο συμμετείχε στον εορτασμό της <<Ημέρας των Σωμάτων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου>>, χρησιμοποίησε σύμβολα της λεγόμενης <<Μεγάλης Αλβανίας>>. Παντού υπήρχαν χαρακτηριστικά του λεγόμενου <<Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου-UCK>>.

Στον χάρτη της <<Μεγάλης Αλβανίας>> που μετέφεραν μέλη των KSF, έγραψαν: Είμαστε περήφανοι για σένα. Αισθητές ήταν και επιγραφές όπως: Κάποτε UCK τώρα KSF. Δεν θα παραδοθώ όσο είμαι ζωντανός. Οι δολοφόνοι θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου, ήταν κάποια άλλα από τα συνθήματα αναφέρει το Kosovo Online.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χάρτη της <<Μεγάλης Αλβανίας>>, εκτός από το Κοσσυφοπέδιο περιλαμβάνονται και τμήματα της Ελλάδας.

Στην τελετή στην Πρίστινα στους στρατώνες Adem Jašari, παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των προσωρινών ιδρυμάτων της Πρίστινα, Αλμπίν Κούρτι και Βιόσα Οσμάνι. Ο Κούρτι είπε με την ευκαιρία αυτή ότι οι λεγόμενες KFS είναι ο διάδοχος του τρομοκρατικού UCK και ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια, η κυβέρνηση στην Πρίστινα διπλασίασε τον αμυντικό προϋπολογισμό, τριπλασίασε τις επενδύσεις σε εξοπλισμούς και τετραπλασίασε τις ασκήσεις και την εκπαίδευση αξιωματικών και στρατιωτών στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι 3.459 Κοσοβάροι στάλθηκαν για εκπαίδευση στο εξωτερικό σε λιγότερο από 32 μήνες.

Η πρόεδρος των προσωρινών ιδρυμάτων της Πρίστινα, Βιόσα Οσμάνι, είπε ότι η 27η Νοεμβρίου είναι ημέρα υπερηφάνειας για όλους τους πολίτες, γιατί θυμούνται τις θυσίες του λαού για να έρθει η μέρα που το Κοσσυφοπέδιο έχει το δικό του στρατό. Πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους στρατιώτες, ώστε να παρακινηθούν να υπηρετήσουν τις KFS.

Πριν λίγο καιρό ο υπουργός Άμυνας των Προσωρινών Ιδρυμάτων της Πρίστινα, Αρμέντ Μεχάι, είχε δηλώσει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ είναι ο πιο πρόσφατος τύπος όπλου που έχει αγοράσει η Πρίστινα, αλλά ότι δεν είναι ο μόνος εξοπλισμός που διαθέτει, δημοσίευσε το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Σχετικά με την αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ, τα οποία η Πρίστινα αγόρασε από την Τουρκία, ο Μεχάι έγραψε στο Facebook ότι δεν είναι ο μόνος εξοπλισμός που διαθέτει η Πρίστινα, προσθέτοντας ότι προμηθεύτηκε και συνεχίζει να προμηθεύεται καθημερινά όπλα, για να αυξήσει τις ικανότητές της.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

The Hellenic Information Team

Echedoros.blog - Hellas

Politika.

Σχόλια