ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ

 

ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Στη δικογραφία το όνομα της Εύας Καϊλή δεν αναφερόταν καν για το σκάνδαλο, λένε οι δικηγόροι της. Δεν υπάρχει αναφορά για χρηματισμό της, από το Κατάρ και το Μαρόκο. Καλούν δε το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει θέση.

Η κα. Καϊλή συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού στο διαμέρισμά της βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κατηγορήθηκε ότι δέχθηκε μετρητά από το Κατάρ και από το Μαρόκο, για να επηρεάσει τις αποφάσεις του κοινοβουλίου.

Η ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή κατηγορεί τον δικαστή Μισέλ Κλεζ, που ήταν στο παρελθόν επικεφαλής της έρευνας, ότι προσπαθεί να προστατεύσει άλλους ευρωβουλευτές. 

Οι δικηγόροι της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στο Euronews, ανέφεραν ότι προτρέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενεργήσει αναγνωρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της. Ισχυρίζονται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου διερευνήθηκε παράνομα από τη βελγική αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς ως ευρωβουλευτής προστατευόταν από τη βουλευτική ασυλία. Με την έκδοση απόφασης να εκκρεμεί ακόμη για το θέμα, οι δικηγόροι προειδοποιούν ότι θα λάβουν μέτρα κατά του Ευρωκοινοβουλίου. 

<<Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καθήκον να ενεργήσει τώρα. Δεν χρειάζεται να αναβάλλει άλλο. Πρέπει να δράσει τώρα. Εάν δεν ενεργήσει, τότε θα υπάρξουν συνέπειες γιατί θεωρούμε ότι είναι λάθος. Είναι προσωπικό λάθος των προσώπων που είναι επικεφαλής του Κοινοβουλίου επειδή δεν όρισαν απλώς μια ακρόαση. Είναι παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ>>, δήλωσε ο Κριστόφ Μαρσάν, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, ενώ ο δικηγόρος Σβεν Μαρί, τόνισε: Δεν μπορείτε να ονομάζετε αυτήν την υπόθεση πια Qatargate. Πρέπει να ονομάσετε τον φάκελο Belgian-gate. Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν την αναφορά που έδωσαν στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η Εύα Καϊλή, το όνομά της, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνη την αναφορά. Άρα, δεν υπήρχε καμία υποψία εναντίον της. Υπήρχαν πολλές υποψίες εναντίον άλλων προσώπων που στην αρχή δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτόν τον φάκελο.

Σχόλια