Η ΥΕΜΕΝΗ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 


Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, που όμως αναχαιτίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης, ταξίαρχος Jajhia Sarih, μιας χώρας που μαστίζεται από κρίση καθώς ελέγχεται από τους Χούτι, ομάδα που δραστηριοποιείται στην Υεμένη και αντλεί την ονομασία της από τον Χουσεΐν Μπαντρεντίν αλ-Χούθι, ο οποίος ξεκίνησε επανάσταση το 2004 και σκοτώθηκε από τις Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ανέφερε το εξής: Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών, για να παράσχουμε ανακούφιση στον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, θεωρήσαμε απαραίτητο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης να εκτελέσουν το καθήκον τους, στηριζόμενες στον Θεό για τη νίκη επί της ιστορικής καταπίεσης του αγαπητού παλαιστινιακού λαού. Η θέση του λαού της Υεμένης απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα είναι σταθερή, στο ότι δηλαδή ο παλαιστινιακός λαός έχει πλήρες δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην απόκτηση όλων των δικαιωμάτων του. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, εκτόξευσαν μεγάλη παρτίδα βαλλιστικών πυραύλων και μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διάφορους εχθρικούς στόχους εναντίον του Ισραήλ. Η επιχείρηση αυτή είναι η τρίτη που διεξάγεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού.

Από την πλευρά του Ισραήλ ανακοινώθηκε σήμερα ότι καταρρίφθηκε ένας πύραυλος και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με αποτέλεσμα να αποτραπεί η όποια απόπειρα εισβολής στο έδαφος του Ισραήλ.

Η Υεμένη είναι η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, γίνεται πόλεμος μεταξύ των ανταρτών Χούθι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και της κυβέρνησης που στηρίζεται από έναν στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

Δίκτυο Al Masirah 


Σχόλια