ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ.

Νέα μελέτη των μελών της αμερικανικής υπηρεσίας, βρήκε υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά καρδιακής φλεγμονής μετά τη λήψη εμβολίων για τον COVID-19. Όπως λένε οι ερευνητές του Υπουργείου Άμυνας, θα πρέπει να επιστήσουν την προσοχή για τη μυοκαρδίτιδα, ως πιθανή παρενέργεια των εμβολιασμών. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο JAMA Cardiology, οι γιατροί του Στρατού, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ περιέγραψαν 23 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε προηγουμένως υγιείς άνδρες που ανέπτυξαν την πάθηση μέσα σε τέσσερις ημέρες από τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19. Οι γιατροί θα περίμεναν να βρουν οκτώ ή λιγότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των 436.000 ανδρών στρατιωτικών που έλαβαν δύο δόσεις mRNA, σύμφωνα με τη μελέτη. Άλλα 20 στρατιωτικά μέλη ανέπτυξαν φλεγμονή μετά τη δεύτερη δόση τους, συμπεριλαμβανομένων 14 μετά τον εμβολιασμό με Moderna και έξι μετά τον εμβολιασμό με Pfizer. Τρεις ανέπτυξαν την πάθηση μετά το πρώτο τους εμβόλιο. Όλοι ήταν προηγουμένως υγιείς και σωματικά ικανοί και κανένας δεν έδειξε στοιχεία οξείας ασθένειας COVID-19 ή άλλης λοίμωξης, σύμφωνα με την έκθεση.

Το προσωπικό της μελέτης ήταν ηλικίας από 20 έως 51 ετών. Τα καρδιακά συμπτώματα υποχώρησαν μέσα σε μια εβδομάδα από την έναρξη για 16 ασθενείς, αλλά επτά συνέχισαν να έχουν πόνο στο στήθος τη στιγμή της δημοσίευσης.
Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι τα εμβόλια μπορεί να επιφέρουν «αυξημένους κινδύνους μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση». Μέχρι σήμερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 323 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε αυτές τις ηλικίες 29 ετών και κάτω μετά τα εμβόλια για τον COVID-19 και εξετάζει 148 επιπλέον περιπτώσεις.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ



Σχόλια