ΒΓΗΚΕ Η ΓΚΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

 


Μόλις άρχισε να ξεσηκώνεται ο κόσμος, οι λάτρεις της παγκοσμιοποίησης ξανακάνουνε την παρουσία τους. Εξάλλου φθινόπωρο έρχεται,  οι διακοπές τελειώνουν και  το στέλεχος EG.5 έκανε την παρουσία του.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι  πιστεύει πώς θα χρειαστεί κάποια νέα δόση εμβολιασμού το φθινόπωρο, όπως χρειάζεται για την γρίπη,  αναφέροντας: Έχουμε υποπαραλλαγές της Όμικρον, αλλάζουν λίγο και αυξάνονται τα κρούσματα. Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 70%, αλλά μιλάμε για περίπου 450 εισαγωγές όλη την εβδομάδα. Μιλάμε για 8 διασωληνώσεις όλη την βδομάδα, και είναι κυρίως άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχουν προβλήματα υγείας. Άρα νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι υπάρχει κορονοϊός, είναι ανάμεσα μας, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και αυτοί πρέπει να προσέχουν να το έχουμε στο νου μας, παρότι δεν είναι ανησυχητικά τα μεγέθη.

Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε το στέλεχος EG.5 του κορονοϊού που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τον Καναδά, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ως παραλλαγή ενδιαφέροντος. Δεν φαίνεται όμως  να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία από άλλες παραλλαγές ο EG.5 σε σχέση με τις άλλες γενεαλογικές σειρές του Omicron που κυκλοφορούν επί του παρόντος, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Σχόλια