ΦΩΤΙΕΣ. ΛΑΜΙΑ. ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κοντά στα σπίτια οι φλόγες.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ. Τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περιοχή του Αφανού, στην Λαμία. Εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους το οποίο αναφέρει «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα τη πόλης της Λαμίας, εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της ».

Η βόρεια πλευρά της Λαμίας έπειτα από μήνυμα από το 112 εκκενώνεται. 

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν κοντά στο γήπεδο και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκαν σε παρακείμενες κατοικίες. Σύμφωνα με το lamiareport, έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου, ενώ έχουν υποστεί ζημιές και σπίτια.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέο Μοναστήρι, στον Δομοκό. Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. 

Νωρίτερα στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου. Έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του ανέμου που πνέει στην περιοχή, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στο Σέσκλο. Διατάχθηκε η εκκένωση του Σέσκλου για προληπτικούς λόγους. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου.

Σχόλια