ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Τα εκλογικά τμήματα, στα οποία θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού κατά της βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν περιληφθεί ήδη στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συνολικά θα υπάρξουν 102 τμήματα, τρία περισσότερα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, διότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού ανήλθε σε 26.510, αυξημένος κατά 2.755 άτομα.

Τα τμήματα βρίσκονται στις ίδιες χώρες και πόλεις όπως και στις προηγούμενες εκλογές, με τη διαφορά ότι δημιουργήθηκε τμήμα στο Βανκούβερ του Καναδά. Προστέθηκαν από ένα εκλογικό τμήμα στις Βρυξέλλες (συνολικά 4), στο Λονδίνο (9) και στο Λουξεμβούργο (2), με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Γερμανία (17). 

Συνολικά 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 9 στις Ηνωμένες Πολιτείες, 6 στην Ολλανδία, από 5 σε Βέλγιο, Γαλλία και Κύπρο, 4 στην Ελβετία, 3 σε Σουηδία, Ιταλία και Καναδά, 2 σε Αυστρία, Αυστραλία, Δανία, Ισπανία και Λουξεμβούργο και 1 στην Αίγυπτο, Βουλγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Τσεχία, Τουρκία, Ιρλανδία, Κατάρ, Νότια Κορέα, Λιθουανία, Μάλτα, Νότια Αφρική και Φινλανδία.

Να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται το εκλογικό τμήμα στο Κάουνας της Λιθουανίας, στο οποίο εικάζεται ότι είχαν εγγραφεί οπαδοί του Ολυμπιακού για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.



Σχόλια