ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ. ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.

 


Υπουργείο Εσωτερικών                  

ΒΟΥΛΗ ΟΚΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

ΝΔ: 40,56
ΣΥΡΙΖΑ: 17,83
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: 11,84
ΚΚΕ: 7,69
Σπαρτιάτες: 4,63
Ελληνική Λύση: 4,44
ΝΙΚΗ: 3,69
Πλεύση Ελευθερίας: 3,17

ΕΔΡΕΣ

Νέα Δημοκρατία 158
ΣΥΡΙΖΑ 48
ΠΑΣΟΚ 32
ΚΚΕ 20
Σπαρτιάτες 12
Ελληνική Λύση 12
Κόμμα Νίκη 10
Πλεύση Ελευθερίας: 8

Το 47,16% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους δεν προσήλθε στις κάλπες. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής στην περίοδο της μεταπολίτευσης. 

ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ

Το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας με 66,76%. Ακολουθούν η Κεφαλληνία με 62,48%, η Ευρυτανία με 61,37% και η Λακωνία με 61%.

ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Γνωστοί πολιτικοί μένουν εκτός Βουλής μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, παρά τη μακρόχρονη θητεία τους.

Έως τώρα την είσοδό τους στο νέο Κοινοβούλιο δεν εξασφαλίζουν (με βάση την εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών).

Από τη ΝΔ

Γιώργος Κουμουτσάκος, Άρια Αγάτσα, Μαρία Συρεγγέλα, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Τάσος Γαϊτάνης και Ιωάννα Γκελεστάθη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μουζάλας, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Τσίπρας, Γρηγόρης Θεοδωράκης, Δώρα Αυγέρη, Σωκράτης Βαρδάκης, Σάκης Γκούνας, Τάνια Ελευθεριάδου. Στη Β’ Αθηνών, Δυτικός Τομέας: Ρένα Δούρου και Γιάννης Δραγασάκης (θα εξαρτηθεί από την κατανομή και σε ποιά περιφέρεια θα κρατήσει την έδρα ο Αλέξης Τσίπρας)

Από το ΠΑΣΟΚ

Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ελένη Χρονοπούλου. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ο Χάρης Καστανίδης, ( εάν ο κ. Ανδρουλάκης κρατήσει την έδρα σε αυτή την περιφέρεια). Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πάρει αυτή την έδρα, ενώ ήταν υποψήφιος και σε άλλη περιφέρεια, με το επιχείρημα ότι επιθυμεί να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. O Χάρης Καστανίδης, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, είχε απαντήσει γι΄αυτή την απόφαση, ότι στο συμβολικό και ηθικό πεδίο έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου και πως η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Σχόλια