ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΙΝΑ

 


Διάνοιξη του πρώτου γεωλογικού φρέατος βάθους 10.000 μέτρων ξεκίνησαν οι Κινέζοι. Έχουν ως στόχο να φτάσουν στο φλοιό της Γης, ο οποίος διαθέτει πετρώματα που χρονολογούνται στα 145 εκατομμύρια χρόνια.

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

来源: 中国日报网 2023-05-30 15:00 

分享 2023年5月30日11时46分,深地塔科1井鸣笛开钻。今天“大国重器”丈量天地,国家“四深”领域再展风采。深地塔科1井开钻,这是中国深地工程的历史性时刻,旨在探索万米级特深层地质、工程科学理论,标志着我国向地球深部探测技术系列取得新的重大突破,钻探能力开启“万米时代”,将为我国未来的科学研究和油气资源开发提供重要的基础和支持。 

<<Στις 11:46 στις 30 Μαΐου 2023, το Well Shenditako 1 ήχησε. Σήμερα, το βαρύ όπλο μιας μεγάλης χώρας μετρά τον κόσμο και τα τέσσερα βαθιά χωράφια της χώρας δείχνουν ξανά το μεγαλείο τους. Η γεώτρηση του πηγαδιού Shendi Take 1 είναι μια ιστορική στιγμή στη μηχανική της Κίνας. Η ικανότητα να ανοίξει η εποχή των 10.000 μέτρων, θα προσφέρει μια σημαντική βάση και υποστήριξη για τη μελλοντική επιστημονική έρευνα της χώρας και την ανάπτυξη πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου>>. 

Το Well Shendi Tako 1 είναι ένα σημαντικό έργο της εξερεύνησης «βαθιάς μηχανικής» της PetroChina στο πετρελαϊκό πεδίο Tarim και αποτελεί ορόσημο για ολόκληρη την Kινεζική πετρελαϊκή βιομηχανία. Το πηγάδι βρίσκεται στην κομητεία Shaya, στην επαρχία Aksu, στο Xinjiang, δίπλα στην περιοχή Fuman 1 δισεκατομμυρίου τόνων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε βάθος 8.000 μέτρων. Το βάθος σχεδιασμού αυτού του φρέατος είναι 11.100 μέτρα και η περίοδος γεώτρησης σχεδιασμού και ολοκλήρωσης είναι 457 ημέρες.   

Σύμφωνα με αναφορές, ο σκοπός της ανάπτυξης του βαθιού φρεατίου Tak 1 είναι η διεξαγωγή εξαιρετικά βαθιάς γεωλογίας και επιστημονικής μηχανικής εξερεύνησης και έρευνας σε επίπεδο 10.000 μέτρων, η αμφισβήτηση των ορίων της βαθιάς γεώτρησης με τεχνολογικές ανακαλύψεις, η βαθιά διερεύνηση της εσωτερικής δομής και εξέλιξης της γης. 

Ο Wang Chunsheng, επικεφαλής τεχνικός εμπειρογνώμονας της PetroChina Tarim Oilfield, δήλωσε: Είναι το όνειρο πολλών γενεών εργαζομένων στο πετρέλαιο να εισέλθουν στο στρώμα βάθους 10.000 μέτρων. Θα συγκεντρώσουμε την ισχυρότερη ομάδα και τον ισχυρότερο εξοπλισμό για να επιταχύνουμε την υλοποίηση των στόχων γεώτρησης .
Σφυρηλατώντας τη βασική τεχνολογία της <<βαθιάς γεωμηχανικής>>, το 2020 άνοιξε με επιτυχία το πηγάδι Luntan 1 βάθους 8.882 μέτρων και απέκτησε στρατηγικές ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, άνοιξε ξανά με επιτυχία το βαθύτερο πηγάδι 9.396 μέτρων στην Ασία, και έχει πλέον τις προϋποθέσεις να εισέλθει στο υπερβαθύ στρώμα των 10.000 μέτρων.

Η Gem Machinery, η οποία ανέπτυξε και κατασκεύασε ένα αυτόματο γεωτρύπανο 12.000 μέτρων, έχει κάνει νέες ανακαλύψεις στον αυτοματισμό, την ηλεκτροδότηση και την τοπική προσαρμογή. Ο έλεγχος γεώτρησης βελτιώνει σημαντικά το πρότυπο ασφάλειας ενώ μειώνει την ένταση εργασίας των εργαζομένων. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εξαιρετικά βαθιά πηγάδια 10.000 μέτρων <<ολοκληρώνονται, γρήγορα και καλά διανοίγονται>>, η PetroChina ερεύνησε και ανέπτυξε μια παρτίδα βασικού τεχνικού εξοπλισμού, όπως μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα έξυπνου ελέγχου, μια ανεξάρτητη απόφαση- κατασκευή συστήματος βιομηχανικού ελέγχου για τη γεώτρηση και μια βάση γεώτρησης υπερυψηλής και βαρέως τύπου. Το έξυπνο γεωτρύπανο παρήγαγε με επιτυχία ένα αυτόματο γεωτρύπανο 12.000 μέτρων υπέρβαθων πηγαδιών, παρέχοντας εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη για επιστημονική εξερεύνηση και έρευνα 10.000 μέτρων, μηχανική εδάφους βάθους μέτρων.
Η γεώτρηση του βαθιού φρεατίου Tak 1 είναι μια σημαντική κίνηση για την PetroChina για την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για τα βαθιά υπόγεια. Λόγω αναρίθμητων άγνωστων προκλήσεων στη γεώτρηση εξαιρετικά βαθιών γεωτρήσεων, όπως γεωλογικές εξερευνήσεις, συλλογή δεδομένων και ανάλυση υπό ακραίες συνθήκες, το Tarim Oilfield συγκέντρωσε ελίτ δυνάμεις και σχημάτισε 9 ομάδες τεχνικής υποστήριξης για να επικεντρωθεί στα 10.000 μέτρα, στο επίπεδο εξαιρετικά βαθιά φρεάτια.
 

责任编辑:舒靓

China Daily

xj.chinadaily.com.cn

Η βαθύτερη τεχνητή τρύπα στη Γη εξακολουθεί να είναι η Ρωσική γεώτρηση Kola Superdeep, η οποία έφτασε σε βάθος 12.262 μέτρων το 1989, μετά από
20 χρόνια γεώτρησης.

Σχόλια