Κατόπιν απόφασης του Αρείου Πάγου, το κόμμα <<Έλληνες>> του Ηλία Κασιδιάρη, αποκλείσθηκε από τις Βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Το κόμμα <<ΕΑΝ>> που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πέρασε τον έλεγχο της νομιμότητας που διενήργησε το ανώτατο δικαστήριο.  

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κανελλόπουλος, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του κόμματος <<Έλληνες>>.

Ο Άρειος Πάγος, αξιολόγησε τις σχέσεις των δύο ανδρών και διαπίστωσε ότι στους συνδυασμούς του κόμματος <<ΕΑΝ>>, δεν υπάρχουν καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πραγματικός ηγέτης του είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ένας από τους δικαστές που μετείχε στη σύνθεση, ο Αρεοπαγίτης Σωτήρης Μουζάκης, ήταν ο ένας από τους 10 που μειοψήφησε, καθώς έκρινε ότι ο νόμος Βορίδη που είχε στόχο τον αποκλεισμό του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη είναι αντισυνταγματικός. 

Η μαραθώνια διάσκεψη των δικαστών, είχε ξεκινήσει από το περασμένο Σαββατοκύριακο κεκλεισμένων των θυρών. Η απαγγελία όμως της τελικής απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου.

Σχόλια