ΙΤΑΛΙΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ. ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των αποβιβάσεων λαθρομεταναστών μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλίας αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Θαλάσσιων Πολιτικών Nello Musumeci.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέπει σχέδιο έξι μηνών που υποστηρίζεται κατ΄αρχήν από δάνειο 5 εκατ. ευρώ. Θα χρησιμεύσουν στην ενίσχυση των λύσεων υποδοχής που αφορούν την Πολιτική Προστασία και τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό και θα ενισχύσουν το Cpr, τις δομές που στοχεύουν στον επαναπατρισμό όσων δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ιταλία, ενισχύοντας τις δραστηριότητες αναγνώρισης και απέλασης.

<<Συμμορφωθήκαμε στο αίτημα του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, γνωρίζοντας καλά τη σοβαρότητα ενός φαινομένου που καταγράφει αύξηση 300%>>, δήλωσε ο Μουσουμέτσι και συνέχισε: Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν θα λυθεί το πρόβλημα, η λύση του οποίου συνδέεται μόνο με μια συνειδητή και υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρει το Εuronews, περίπου 700 νέοι μετανάστες φτάνουν στην Κατάνια με ένα αλιευτικό σκάφος που διασώθηκε από το Λιμενικό Σώμα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Άλλοι 108 μετανάστες, που επέβαιναν στο ίδιο σκάφος, μεταφέρθηκαν σε περιπολικό σκάφος που τους είχε ήδη αποβιβάσει στη Σικελία. Περισσότεροι από 31.000 μετανάστες έχουν φτάσει παράνομα στις ιταλικές ακτές μέχρι στιγμής φέτος, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότεροι από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μεταξύ των περιοχών έκτακτης ανάγκης δεν περιλαμβάνονται μόνο τα δρομολόγια της κεντρικής Μεσογείου αλλά και η βαλκανική διαδρομή που βλέπει τη Friuli Venezia Giulia ως τερματικό σταθμό αφίξεων από τη Μέση Ανατολή. <<Πρέπει να συζητήσουμε με τη Σλοβενία ​​να κάνει ότι πρέπει, να κάνει και ότι έκανε στο παρελθόν, δηλαδή την επανεισδοχή όσων βρέθηκαν να περνούν παράνομα τα σύνορα, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να εγκαταστήσουμε ξανά συνοριακά σημεία ελέγχου, κάτι που δεν είναι ή προτεραιότητά μας, αλλά δεν γίνεται να μείνουμε μόνοι στην Τεργέστη, στη Λαμπεντούζα, στη Βεντιμίλια, στο Κούτρο>>, δήλωσε ο αρχηγός της Λίγκας Ματέο Σαλβίνι και υπουργός Υποδομών.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

EURONEWS

TODAY

Σχόλια