ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


Η Φινλανδία ξεκίνησε σήμερα την κατασκευή φράχτη μήκους 200 χλμ σε τμήμα των συνόρων της με τη Ρωσία, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα, επικαλούμενη φόβους πως η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει μετανάστες για να ασκήσει πολιτική πίεση. Έτσι τροποποίησε τον νόμο για την συνοριοφυλακή τον Ιούλιο, ώστε να διευκολύνει να κατασκευαστούν ισχυρότεροι φράκτες. Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 380 εκατ. ευρώ. O φράχτης θα έχει ύψος 3 μέτρα και στην κορυφή θα υπάρχει συρματόπλεγμα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την κοπή δασών, η οποία θα συνεχιστεί ώστε να επιτραπεί η κατασκευή δρόμου και η τοποθέτηση του φράχτη, ανέφερε εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής.Τα έργα θα ολοκληρωθούν σε τρία με τέσσερα χρόνια, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στο πιο πυκνό τμήμα των 1.340 χλμ των συνόρων της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

Τα σύνορα της Φινλανδίας επί του παρόντος ασφαλίζονται από ελαφρά ξύλινα εμπόδια, σχεδιασμένα για να εμποδίζουν την κίνηση ζώων.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Πολωνία έχουν επίσης αυξήσει ή σχεδιάζουν να αυξήσουν την ασφάλεια στα σύνορά τους με τη Ρωσία.

Να αναφερθεί ότι η Φινλανδία γίνεται σήμερα επίσημα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ. <<Αυτό θα κάνει τη Φινλανδία περισσότερο ασφαλή και το ΝΑΤΟ πιο ισχυρό>>, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 

euronews

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια